Teaterprojektet kan leva i 20 år till

10 APR 2014
Skrivet av :

BILDEXTRA: På tisdagen hölls premiären för årskurs 9 teaterprojektet vid Älvåkraskolan på Forum. Inför ca 200 förväntansfulla besökare och föräldrar gick man in genom en garderob och ut i en fabel om Kungariket Narnia. Den höll och det 21 året:s teaterprojekt gick in i en framtid med ännu fler framgångar, som håller minst lika länge till.

Med flera föreställningar för skolelever och allmänhet under tisdag-torsdag, så har även årets uppsättning av teaterprojektet och fabeln Narnia bevisat att det frigörs energi då så många duktiga elever gemensamt får jobba fram en teaterpjäs under ansvar för en god slutprodukt.

Betyget för årets uppsättning går helt i linje med tidigare år och det bevisar att i Älvsbyn har man hittat rätt att föra den lokala kulturen vidare.

På tisdagskvällen satt både Tommy Berg och Inger Lundberg med i publiken som inbjudna gäster då de varit med från uppstarten av Teaterprojektet och de första tjugo åren. De känner kanske vemodet i att var pensionärer, men en stor stolthet över att de startade upp det hela för drygt tjugo år sedan, och att det hela nu får leva vidare.

Till Sara Andersson som nu axlar fortsättningen och alla elever i årets teaterprojekt, låt oss säga att en fabel är minst lika bra som all annan teater, när man känner denna skaparglöd och glädje som finns hos alla deltagarna i teaterprojektet.

Det här är Kultur i Älvsbyn och något som ger alla minnen för livet, låt det fortsätt minst lika länge till

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.