”Skit att hon slutar”

08 APR 2014
Skrivet av :
Marina Nyberg slutar som hotellchef för att utbilda sig till beteendevetare.

Marina Nyberg slutar som hotellchef för att utbilda sig till beteendevetare.

Hon har ökat omsättningen, skapat en prisbelönt restaurang och stärkt varumärket Hotell Storforsen. Men efter tre år slutar Marina Nyberg som hotellchef för att utbilda sig till beteendevetare.

– Skit att hon slutar. Jag kommer att sakna henne enormt, säger Hilding Holmqvist, styrelseordförande i Piteå Havsbad Group som äger och driver Hotell Storforsen.

Den 28 maj gör Marina sitt sista pass som hotellchef. Hon kan lämna jobbet med stolthet.

– Själv är jag nöjd med min insats. Visst har arbetet ibland varit krävande och tungt men samtidigt väldigt roligt. Faktiskt det roligaste jobb jag någonsin haft. Och mina medarbetare är fantastiska, säger Marina.

Under Marinas tid som hotellchef har hotellet haft kungabesök...

Under Marinas tid som hotellchef har hotellet haft kungabesök…

En som är besviken över hennes beslut är hotellkungen Hilding Holmqvist.

– Om jag kunnat bestämma hade inte Marina fått sluta. Vi är väldigt nöjda med hennes arbete. En lojal person som sett möjligheterna och utvecklat verksamheten därefter. Att hon slutar innebär en stor förlust för oss. Men jag önskar Marina lycka till och tackar henne varmt för det utmärkta jobb hon gjort för oss och inte minst våra gäster, berömmer han.

---och direktsändning av "Ring så spelar vi" med Linda Syrén. På bilden syns även Randolf Eriksson och Marina.

—och direktsändning av ”Ring så spelar vi” med Lisa Syrén. På bilden syns även Randolf Eriksson och Marina.

Anledningen till att Marina slutar som hotellchef är hennes dröm att utbilda sig till beteendevetare.

Marina utanför hotellet som ligger henne varmt om hjärtat.

Marina utanför hotellet som ligger henne varmt om hjärtat.

– Det är en önskan jag haft länge. Nu när barnen är stora och försörjningsplikten minskar så vill jag ta chansen att plugga till beteendevetare. Jag har åtminstone sökt in och hoppas få läsa utbildningen på distans via Härnösand.

Hilding Holmqvist hade gärna sett att Marina fortsatt som hotellchef.

Hilding Holmqvist hade gärna sett att Marina fortsatt som hotellchef.

Vägvalet innebär också att familjen flyttar från Älvsbyn till Luleå. Huset är sålt.

– Min son bor och arbetar där och min dotter ska börja på gymnasiet i Luleå. Jag är ju själv Luleåbo i grunden men har bott i Älvsbyn sedan 1987. Vem vet, jag kanske kommer tillbaka till Älvsbyn när min utbildning är klar. Älvsbyborna får se det som ett hot (skratt).

FOTO: STERLING NILSSON

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.