Naturfilmskväll i Granträsk Byagård

23 APR 2014
Skrivet av :

För en tid sedan var det filmdags i Granträsk Byagård. Byaföreningen hade bjudit in Karl-Gustaf (Kalle) Hedberg från Boden att visa två av sina nya naturfilmer.


Den ena filmen heter ”En vandring i Nordanskogen” och visar Kalles vandring i de rester som finns kvar av den skog som en gång dominerade norra Sverige. På sin vandring till skogskojan får vi följa med via nationalparker och naturreservat. Vi får se hackspettar och ugglor av olika typer, orrspel tjäderspel, älg, ren, varg, olika skogsfåglar, utter och mink, pilgrimsfalk och andra rovfåglar, sångsvan och Lom och mycket annat av en härlig natur med utgångspunkt från Kalles kärlek till den gamla skogen och dess samspel med skogens djur.

Den andra filmen heter ”Björnspaning i östra Finland” och visar natur från finska skogar och den björnspaning som man kan göra i östra Finland. Från gömslen spanar han på björn som kommer fram till utlagda åtel, men under tiden kommer även andra djur fram för att stilla sin hunger.

I pausen mellan filmerna bjöd Byaföreningen på kaffe/te och hembakad bulla + kaka som alla lät sig väl smaka avoch barnen fick saft.

De kom ungefär 35 personer till denna mycket trevliga kvällsföreställning, de flesta var bybor men några var naturälskare ”utifrån”.

Göran Lundström
Granträsk Byaförening

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.