Kommunfullmäktige sänder live

23 APR 2014
Skrivet av :

Efter att ha klubbat igenom en motion om att direktsända kommunfullmäktige på prov en gång, kommer Älvsbyborna kunna följa partiernas debatter direkt på webben den 28 april.

– Jag är jättelycklig att motionen gick igenom. Jag tror stenhårt på det här, berättar Inger Lundberg (fp), som ligger bakom förslaget.

Den 28 april har kommunfullmäktige (KF) sitt nästa möte. Det är offentligt och man kan följa mötet på plats. Nytt för den här gången är att Älvsbyborna kommer att kunna följa debatterna, hemma i sin dator. Förslaget att sända KF kom i form av en motion utav Inger Lundberg (fp), som vill att medborgarna ska få en inblick i debatterna som äger rum och samtidigt se hur partierna jobbar.

– För mig är det en demokratifråga, att nå ut till Älvsbyborna så att dom får se hur deras partier arbetar. Det är viktigt att Älvsbyborna får veta vad vi säger, berättar hon.

Inger Lundberg

Inger Lundberg (fp), ligger bakom förslaget.

Ser positivt på satsningen

Än så länge har satsningen fått positiv respons. Tommy Lindgren (s), Kommunfullmäktiges ordförande, är en av dom som välkomnar detta med öppna armar.

– Jag tycker att det är kanon, man når medborgarna lättare. De flesta har ju tillgång till dator. Istället för att bläddra i alla protokollen efteråt så kan man se debatten i datorn. Så jag tycker att det där är en bra idé, berättar han.

Tommy Lindgren (s), Kommunfullmäktiges ordförande, ser positivt på satsningen.

Tommy Lindgren (s), Kommunfullmäktiges ordförande, ser positivt på satsningen.

Den som missar det direktsända sammanträdet behöver inte vara orolig. Videon kommer att finnas tillgänglig att titta på efteråt.

Testsändningen av KF ska utvärderas och sedan kommer ett beslut tas om att eventuellt fortsätta med direktsändningar.

Mer information finns på www.alvsbyn.se.

Text och foto: Robin Nilsson

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.