Här flödar både färg och fantasi

02 APR 2014
Skrivet av :

BILDEXTRA: Än en gång så har Målarkluddarna på Folkhögskolan intagit Galleri K för att visa upp sina nya alster från många tisdagskvällar med kludd under årets mörka tid.

Svjan Köppe, Agneta Eklund, Marlene Vestin, Matilda Danielsson, Lotta Danielsson, Lena Nilsson, Birgitta Wikström, Jenny Lundström, Amanda Berggren och Henrike Vogt heter Målarkluddarna som mellan den 1-11 april ställer ut på Galleri K under arbetsnamnet ”Färg och Fantasi”.

Att det bjuds på färg och fantasi går ej att ta miste på, allt från enkelhet till oerhörd färg och detaljrikedom kan vi hitta, fördelat över många tekniker som blyerts, akryl, akvarell, blandteknik ochVedic Art. Att kluddet under årets mörka del verkligen utvecklar kan ses i alla de 73 utställda verken.

Det finns verk som verkligen fångar fantasin, verk som bygger på mystik, verk som syns utveckla kreativa ådror där nybörjare får lust att skapa. Skalan är tydlig, men utställningen visar att satsningen på Målarkluddarna inte är en helt fel satsning från folkhögskolans sida. Det finns en oerhörd talang som kan kallas konst på många sätt här.

Galleri K håller öppet för ”Färg & Fantasi”  Måndag till Fredag 08-15, Lördagen den 5/4 11-15, samt Måndag 7/4 och Tisdag 8/4 även kvällar 17.30-20.00.

 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.