Från Pepparrotsbuggen i Enköping

01 APR 2014
Skrivet av :

I lördags tävlade Dansdraget på den nationella tävlingen Pepparrotsbuggen nere i Enköping där par från hela Sverige hade samlats för att tävla i Bugg och Rock’n Roll disciplinerna bugg, dubbelbugg, boogie woogie, lindy hop och rock’n roll. Tävlingen arrangerades av Enköpings dansföreningen Ena Bugg & Swing och gick av stapeln i St Ilianskolans sporthall.

Under dagen testade arrangörsföreningen även på en provtävling i Bugg Grand Senior, en eventuellt kommande grupp som Danssportförbundet funderar på att öppna efter önskemål av dansarna. Grand Senior betyder att båda dansarna är över 55 år. Dansen är precis som några andra idrotter en sport som är möjlig att börja med tidig ålder och hålla på med länge.

Dansdragets Moa Johansson och hennes partner Linus Rönnebrand från Luleå Bugg och Swing dansade för första gången i den nya klassen Boggie Woogie Junior B och slutade på en fin 2:a plats. Sen gick det även mycket bra i Bugg Junior B där Linus och Moa segrade. Paret tog sina sista uppflyttningspoäng och avancerade därmed upp till högsta juniorklass Bugg Junior A.

Det blev dubbel glädje för Dansdraget på juniorsidan eftersom klubbkompisarna William Wikström och Emmy Engström också fick kliva upp på pallen. Dom slutade på 3:e plats och har nu bara 3 uppflyttningspoäng kvar innan även dom når upp till A-klass.
Se här nedan ett You Tube klipp

På seniornivå tävlade två älvsbypar. I klassen Bugg 35+A fick Kjell Landström och Maria Engström dansa uttagningsheat, kvartsfinal och semifinal och paret slutade på en 7:e plats, strax utanför finalen. Roger Bergman och Mona Dahlberg blev 23:a.

I den stenhårda klassen Bugg Vuxen B tävlade Mikael Lundström och Lisa Lundström och paret slutade på 21:a plats.

RESULTAT

BJB
1. Linus Rönnebrand – Moa Johansson LBS/ÄDD 3 u-poäng
3. William Wikström – Emmy Engström 1 u-poäng

BVB
21. Mikael Lundström – Lisa Lunström

B35A
7. Kjell Landström – Maria Engström
23. Roger Bergman – Mona Dahlberg

BWJB
2. Linus Rönnebrand – Moa Johansson

Text och Foto: Maria Engström/Dansdraget

Läs även tidigare artikel här!

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.