Företagarfrukost med ljus framtidsutsikt

02 APR 2014
Skrivet av :

Under fredagen hölls årets tredje företagarfrukost i Älvsbyn. Ett flertal företagare befann sig på Polar Hotell för att äta gemensam frukost och ta del av information från kommunen och andra företag.

Månadens företagarfrukost började med en återblick till förra månaden då Luleå Hockeys ledning och trupp spenderade en heldag i Älvsbyn. Då besökte bland annat spelartruppen kommunens skolor för att svara på barnens frågor och spendera tid med eleverna. Sedan väntande den stora matchen mot Skellefteå AIK som tog plats i Älvsbyns ishall.

– Det var en jättetrevlig dag och ungarna uppskattade det väldigt mycket, berättar Älvsbyns kommunalråd Helena Öhlund.

Älvsbyns kommunalråd Helena Öhlund meddelade att Pärlans förskola kommer att byggas ut.

Älvsbyns kommunalråd Helena Öhlund meddelade att Pärlans förskola kommer att byggas ut.

Kommunen redovisar plussiffror

Under ett års tid har kommunen arbetat med Vision Älvsbyn 2030 där man tillsammans med bland annat företagare, köpmän och medborgare har deltagit i diskussioner om Älvsbyns framtid. Resultatet av det gångna året kommer att redovisas i början av april.

Helena Öhlund berättade om olika satsningar som kommunen gjort den senaste tiden. Bland annat så kommer Pärlans förskola att byggas ut för att kunna möta den efterfrågan som finns. Hon berättade även att kommunens budget redovisats med en vinst på 12 miljoner kronor.

Kommunens näringslivschef Pär Jonsson berättade om den kommande satsningen på e-handeln, där man nu söker 10 intresserade företagare från centrum och landsbygden som är villiga att ta sig an att prova på detta.

Pär Jonsson, näringslivschef, meddelade om de kommande satsningarna på e-handel.

Pär Jonsson, näringslivschef, meddelade om de kommande satsningarna på e-handel.

Satsar på att ligga först

Efteråt lämnades ordet över till Älvsbyhus’ VD Kent Johansson som berättade om hur marknaden ser ut i dagsläget och att man valt att satsa stenhårt på tv-kampanjer. Målet för 2014 är att sälja minst 1000 hus.

– På tal om Luleå, Växjö och Norrbotten så ska vi se till att ligga på topp i Sverige. Vi ska hålla smålänningarna borta. Dom kan bygga bra hus, men vi är bättre, berättade Kent och syftade på Luleå Hockeys senaste match där Växjö Lakers säkrade en plats i semifinalen.

Elisabeth Nilsson Singh från Polarbröd berättade om deras satsningar på att bygga ut packhallen och inrätta en stiftelse till Greta Nilssons ära, i och med hennes födelsedag. Greta fyllde 93 år den 30 mars.

Två nya ansikten välkomnades

Under månadens frukost välkomnades två nya ansikten som fick berätta om sina verksamheter. Den ena var Niclas Sjölund från Sjölunds Kakel & Murning, vars företag arbetar mycket med just kakel och murning, men även också klinkersättning. Den andra personen var Älvsbygymnasternas ordförande Jörgen Nyberg, som hade kommit för att berätta lite om företaget där han jobbar på, Lloyd’s Register i Stockholm,

– Jag har bara gjort några få jobb norr om länsgränsen, resten är övriga delar av landet. Men jag hade hoppats kunna hitta en marknad även i den norra delen av landet också, berättar Jörgen.

 

Nästa frukost äger rum den 25 april.

Text: Robin Nilsson. Foto: Sterling Nilsson.

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.