Elever uppmärksammade Världsbokdagen med maratonläsning

24 APR 2014
Skrivet av :

Den 23 april firades Världsbokdagen runt om i världen. Anledningen var för att uppmärksamma boken och upphovsrätten. På Knut Lundmarkskolan uppmärksammade elever och lärare dagen genom att anordna en maratonläsning på skolan. Tillsammans spenderade man dagen genom att läsa böcker och delta i olika aktiviteter. En av dessa var när de äldre eleverna läste för dom yngre.

Enligt skolans rektor, Ulrik Bylander, var dagen ett utmärkt tillfälle för eleverna att kunna utvecklas.

– Läroplanen har tydlig fokus på språkets betydande för lärande. Det gäller för eleverna att utveckla dom här förmågorna, läsa, skriva, prata och argumentera. Det gör att eleverna ökar sin möjlighet att lära, inte bara inom läsämnen som svenska, utan inom skolans alla ämnen. Och det är därför vi satsar så mycket på läsning och språk, betonar han.

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.