Dubbla medaljer för Linus i SM

07 APR 2014
Skrivet av :
Linus Karlsson krönte en framgångsrik säsong med två medaljer i SM.

Linus Karlsson krönte en framgångsrik säsong med två medaljer i SM. FOTO: ANNA NYMAN

Älvsbykillen Linus Karlsson, 19 år och tävlande för I19 IF, krönte en framgångsrik säsong med silver och brons vid skidskytte-SM i Östersund den gångna helgen. Sedan tidigare är Linus vinnare av Sverigecupen i äldsta juniorklassen.

– Det känns helt otroligt, säger Linus, som dessutom blivit antagen till militärlandslagets utbildning.

På SM-tävlingarna i Östersund inledde Linus Karlsson med att bli tredje bäste svensk på sprinten. En insats han följde upp med att avancera till andra plats under jaktstarten dagen efter.

– Det hör sporrar förstås till fortsatta satsningar, säger Linus som kommit tillbaka starkt efter en jobbig förra säsong.

– Då hade jag problem med andningen. Men nu har jag fått koll på luftvägarna.

Linus inledde säsongen i Sverigecupen (som består av tio delcuper och totalt 20 deltävlingar) starkt med två segrar i Piteå i höstas. Sedan avslutade han bra också.

– Att vinna Sverigecupen var härligt. Ett kvitto på att träningen lyckats.

Under helgen fick Linus Karlsson även ta emot segerchecken för segern i Sverigecupen. Han fick även en liten prissumma av föreningen Biathlon family.

Under helgen fick Linus Karlsson även ta emot segerchecken för segern i Sverigecupen. Han fick även en liten prissumma av föreningen Biathlon family. FOTO: ANNA NYMAN

Linus är som sagt var älvsbykille i grunden men studerar på skidskyttegymnasiet i Boden. Där har han förre elitåkaren och SVT.s expertkommentator Kalle Grenemark som tränare.

– Han är fantastiskt bra och inspirerande, tycker Linus som tävlar i klassen H 20-21 och har alltså några år kvar i den äldsta juniorklassen.

Linus går sista terminen på skidskyttegymnasiet. Och drömmen är förstås att snart få mäta sina krafter även internationellt. Tyvärr saknar svenskt skidskytte ett juniorlandslag.

– Därför har jag sökt och blivit antagen till militärlandslagets utbildning. Det fungerar som ett B-landslag.

Men först ska Linus njuta ett tag av den gångna säsongen framgångar.

– Jag kanske åker någon tävling till i Norrbotten för skojs skull. Sedan blir det lite vila innan försäsongsträningen drar igång igen…

 

 

 

 

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.