Dubbla medaljer för Linus i SM

07 APR 2014
Skrivet av :
Linus Karlsson krönte en framgångsrik säsong med två medaljer i SM.

Linus Karlsson krönte en framgångsrik säsong med två medaljer i SM. FOTO: ANNA NYMAN

Älvsbykillen Linus Karlsson, 19 år och tävlande för I19 IF, krönte en framgångsrik säsong med silver och brons vid skidskytte-SM i Östersund den gångna helgen. Sedan tidigare är Linus vinnare av Sverigecupen i äldsta juniorklassen.

– Det känns helt otroligt, säger Linus, som dessutom blivit antagen till militärlandslagets utbildning.

På SM-tävlingarna i Östersund inledde Linus Karlsson med att bli tredje bäste svensk på sprinten. En insats han följde upp med att avancera till andra plats under jaktstarten dagen efter.

– Det hör sporrar förstås till fortsatta satsningar, säger Linus som kommit tillbaka starkt efter en jobbig förra säsong.

– Då hade jag problem med andningen. Men nu har jag fått koll på luftvägarna.

Linus inledde säsongen i Sverigecupen (som består av tio delcuper och totalt 20 deltävlingar) starkt med två segrar i Piteå i höstas. Sedan avslutade han bra också.

– Att vinna Sverigecupen var härligt. Ett kvitto på att träningen lyckats.

Under helgen fick Linus Karlsson även ta emot segerchecken för segern i Sverigecupen. Han fick även en liten prissumma av föreningen Biathlon family.

Under helgen fick Linus Karlsson även ta emot segerchecken för segern i Sverigecupen. Han fick även en liten prissumma av föreningen Biathlon family. FOTO: ANNA NYMAN

Linus är som sagt var älvsbykille i grunden men studerar på skidskyttegymnasiet i Boden. Där har han förre elitåkaren och SVT.s expertkommentator Kalle Grenemark som tränare.

– Han är fantastiskt bra och inspirerande, tycker Linus som tävlar i klassen H 20-21 och har alltså några år kvar i den äldsta juniorklassen.

Linus går sista terminen på skidskyttegymnasiet. Och drömmen är förstås att snart få mäta sina krafter även internationellt. Tyvärr saknar svenskt skidskytte ett juniorlandslag.

– Därför har jag sökt och blivit antagen till militärlandslagets utbildning. Det fungerar som ett B-landslag.

Men först ska Linus njuta ett tag av den gångna säsongen framgångar.

– Jag kanske åker någon tävling till i Norrbotten för skojs skull. Sedan blir det lite vila innan försäsongsträningen drar igång igen…

 

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.