””Du är alltid VD i ditt eget liv”

14 APR 2014
Skrivet av :
Torkild Sköld

Torkild Sköld FOTO: http://www.torkildskold.se/

Ett drygt 70 tal personer hade samlats under måndagskvällen i Älvsby Folkhögskolas lokaler för Torkild Skölds och Jesper Carons föreläsning ”Strategier för livet”. Under tre timmar fick publiken ta del av tips och strategier för att få livet att rulla på lite enklare. 

Torkild inledde föreläsningen om personligt ledarskap och tryckte på att vi alltid måste börja leda oss själva innan vi kan leda andra. ”Du är alltid verkställande direktör i ditt eget liv, så se till att göra det till ett mästerverk”.

För det är ju trots allt så, att det är jag och bara JAG som kan ta ansvar för mina beslut och handlingarna som därav kommer. Det är först när du blir medveten om din reaktion du kan ändra ditt sätt att agera och därigenom kan förvänta dig ett annat resultat. För hur ska utfallet kunna ändras om du alltid agerar på samma sätt?

Genom ordvitsar och enkla exempel från vardagen får Torkild publiken att skratta igenkännande. För visst är det så att många av oss fastnat i gamla hjulspår och blir lika irriterade varje gång vi kommer för sent,fast vi likväl vet att vi borde klivit upp ur sängen en kvart tidigare.

Jesper Caron. FOTO: https://sv-se.facebook.com/jespercaron‎

Jesper Caron. FOTO: https://sv-se.facebook.com/jespercaron‎

Efter en kaffepaus tar Jesper vid och med enkla, konkreta verktyg får publiken att träna sitt humör och skapa ett positivare tillstånd. För tro mig, det är direkt omöjligt att tänka negativa tankar när man står rakryggad med blicken fäst mot taket och ler sitt fånigaste filmstjärneleende. Om jag inte känner mig löjlig? Jo visst,men axlarna sänks och stegen ut från lokalen känns på något vis lättare. Så då kan väl fånighetskänslan få vara där bäst den vill.

Frasen ”Man blir bra på det man gör” gäller även här. Det är ingen som förväntar sig magrutor genom att ligga i soffan och äta chokladpraliner. Desamma gäller för mental träning. Så att vänta sig resultat från en träning kan ingen av oss. Men deltagarna på föreläsningen har nu iallafall träningsredskapen som kan hjälpa dom till hjärnrutor.

 TEXT: Elin Vedin

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.