Bygget av gruvan i Laver startar om två år

01 APR 2014
Skrivet av :

Laver-7-460x180Boliden planerar att öppna en koppargruva i de västra delarna i Älvsbyns kommun. I bästa fall kan bygget av gruvan påbörjas redan under år 2016/2017, därefter kan produktionen starta några år senare. En sådan gruvetablering av Aitikkonceptet kräver rekrytering av många personalkategorier. En intressant frågeställning är inte bara rekryteringen till gruvan utan även hur det kommer att påverka befintliga företag och kommunens verksamheter.

Läs mer av näringslivschefen Pär Jonsson krönika här…

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.