Barnen bytte klassrummet mot skidbacken

06 APR 2014
Skrivet av :

Onsdagen blev inte som alla andra onsdagar för eleverna på Knut Lundmarkskolan. Istället för att spendera hela dagen bakom skolbänken fick dom istället tillbringa förmiddagen uppe på Kanis. Något som var väl uppskattat bland barnen.

– Jag tycker att det är bra och roligt att man får vara här med skolan och åka, berättar Lisa Larsson från årskurs 3.

Under onsdagsförmiddagen tömdes Knut Lundmarkskolan på både lärare och elever. Dagens schema bestod nämligen av friluftsdag uppe på Kanis, där det fanns tillfälle att åka slalom, längdskidor, bob, pulka och madrass. För den som inte hade tillgång till dessa fanns det att låna på plats av skolan.

Gun Boldrup, lärare för barnen i årskurs 1.

Gun Boldrup, lärare för barnen i årskurs 1.

– Vi är här hela Knut Lundmarkskolan och målet med den här dagen är att åka skidor och röra på sig. Årskurs 1 och 2 fick välja vad dom ville åka och dom flesta valde skidor, berättar Gun Boldrup, lärare för barnen i årskurs 1.

Som en enda stor familj

Men det var inte bara elever och lärare som hade friluftsdag. På plats fanns även ett flertal föräldrar som hade följt med för att åka skidor och grilla med barnen.

– Det är också en bra sak, många föräldrar kommer och vi får träffas, berättar Gun Boldrup.

En av alla som sett fram emot den här dagen var Isak Lundberg i årskurs 1 som hade kommit för att åka slalom och bob.

– Det är roligt, för att man kan göra tre roliga saker här: åka slalom pulka och längdskidor. Det känns som att det är en enda stor familj här, det är roligt, berättar han.

Isak Lundberg hoppar i nedre delen av snowparken.

Isak Lundberg hoppar i nedre delen av snowparken.

Uppskattad dag

Bland alla 180 barnen från Knut Lundmarkskolan fanns Lisa Larsson från årskurs 3 som var där med sin mamma Monica Johansson.

– Jag tycker att det är bra och roligt att man får vara här med skolan och åka. Idag åker jag slalom med min kompis, det är roligt. Men jag tycker att längdskidor är roligare, berättar hon.

Lisa Larsson tyckte att det var roligt med friluftsdag i Kanis.

Lisa Larsson tyckte att det var roligt med friluftsdag i Kanis.

När dagen väl var slut lämnade många glada och nöjda barn skidbacken. Dagens aktiviteter hade fått mer än väl godkänt i betyg.

 

TEXT & FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.