Bakom garderoben finns Narnia

04 APR 2014
Skrivet av :
20140404_teater_009

Sång och musik är en viktig del i Narnia

När årskurs nio börjar på Älvåkraskolan varje höst så har de sista tjugo åren det varit färgat av teaterprojektet under ledning av Tommy Berg, men nu har Tommy gått i pension och läraren Sara Andersson har fått ta över rollen som teaterprojektets regisör, som fått stöd och hjälp av Maria Åberg från Teater Scratch i Luleå.

20140404_teater_029

Sara Andersson har koll på det mesta som..

Ett urval av pjäser fanns under hösten att välja på, men Kungariket Narnia som döljer sig bakom en garderob hos fosterföräldrar under andra världskriget tilltalade mest och nu får vi följa de fyra syskonens resa in i denna fabel som har premiär kommande tisdag.

20140404_teater_001

Alla har sina uppgifter, städning är en av uppgifterna

Valet av Narnia innebär också att det blir många scenbyten och att många moment tar de flesta eleverna i anspråk. Detta gör också att det jobbats ca 100 timmar på kvällar efter jul där det på sedvanligt sätt lästs manus, ritat och byggts dekor, vissa scener har bytts ut mot musikaliska inslag, men den totala historien har inte förändrats på något sätt. Dessutom är det en internationell orkester unik med hela 11 nationaliteter repressenterade.

20140404_teater_032

Nelly Enmark är en av de som jobbar med smink i Narnia som ger liv åt hela föreställningen.

Några av eleverna har också erhållit intensivkurs i att dansa vals via lärarna Maria Engström och Kjell Landström från Dansdraget. Med andra ord så har alla som är med i teaterprojektet fått lära sig lite nya saker men inte minst att jobba för en egen produktion i ett projekt. På tisdag är det premiär för den 21 årgången av teaterprojektet kl 1830 med en föreställning till på onsdag och hur det går får vi se säger många av eleverna. Biljetter går att köpa på elevfiket eller före respektive företällning.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.