Åsa årets campingföretagare

05 APR 2014
Skrivet av :
Åsa Nilsson. FOTO: FACEBOOK

Åsa Nilsson. FOTO: FACEBOOK

Åsa Nilsson, Sikfors Konferens och Fritidsby, har utsetts till årets Campingföretagare av riksorganisationen Svensk Camping, SCR. Åsa får priset för ett enastående engagemang för hela campingbranschen och för den region där hon är verksam.

– Camping är Sveriges största semesterform med över 14 miljoner gästnätter per år. De företagare vi prisar utmärker sig i sitt ständiga arbete att förnya och utveckla den här framtidsbranschen, säger svensk Campings ordförande Eva Werkelin i ett pressmeddelande.

Sikfors camping

Den  2 april höll Svensk Camping sin årsstämma i Borgholm och diskuterade branschens viktigaste framtidsfrågor. På kvällen var det galamiddag där en mängd priser delades ut. Bland annat blev Åsa Nilsson från Sikfors Konferens och Fritidsby utanför Piteå Årets campingföretagare.

Priset kom som en överraskning.

– Jag blev verkligen grundlurad. Jag har suttit med i jurygrupper för andra pris och hade ingen aning om att jag skulle få priset som årets campingföretagare, berättar Åsa för PT:s reporter Ylva Forslund.

Åsa är sedan flera år campingkonsulent åt SCR. Hon har tidigare under flera år drivit campingen i Sikfors. När Stenvalls Trä övertog densamma under förra året blev Åsa återigen verksamhetschef.

Här är samtliga pristagare med en kort motivering:

Årets campingföretagare
Åsa Nilsson, verksamhetschef på Sikfors Konferens och Fritidsby i Piteå. Hon får priset för ett enastående engagemang för hela campingbranschen och för den region där hon är verksam.

Årets innovatör
Granö Becksin Lodge i Västerbotten. Priset får anläggningen för att ha skapat en unik destination med unika boenden och aktiviteter som lockar internationella besökare.

Årets branschförflyttare
Dennis Bederoff på Tillväxtverket. Han prisas för att under många år systematiskt ha arbetat med att utveckla och förflytta campingbranschens positioner på flera områden.

Årets marknadsförare
Anna Barkevall, vd på Böda Sand på Öland. Hon får priset för att ha vågat möta nya målgrupper genom tv-serien Böda Sand som lockat till sig många nya besökare.

Årets ledare
Magnus Ahlback, vd på Nickstabadets camping i Nynäshamn. Han prisas för att han får personalen att känna sig delaktig, engagerad och ansvarstagande och på det sättet tar tillvara personalens potential.

Årets unga företagare, stipendiet ”Tummen upp”
Rebecca Nilsson på Haverdals camping i Halland.

Läs mer om Sikfors Konferens och Fritidsby här…

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.