Annas butik – handplockad som bäst i Kalix!

28 APR 2014
Skrivet av :
Fyra lyckliga vinnare; Helen Brun, Anna Andersson, Carolin Willberg och Anette Hjerpe.

Fyra lyckliga vinnare; Helen Brun, Anna Andersson, Carolin Willberg och Anette Hjerpe.

Älvsbyföretgaren Anna Öberg Anderssons affärsrörelse, Handplockat, utnämndes i lördags till bästa butiken i Kalix.

– Jag är så överrumplad, glad och tacksam, säger Anna.

Priset delades ut under Närigslivsgalan i Kalix.

– Otroligt hedrande. Vi som inte ens har hunnit fira ettårsjubileum i Kalix ännu, berättar Anna.

Juryns motivering var smickrande. ”Den Bästa butiken med fantastiska sortiment och bästa servicen i Kalix 2013”.

– Att få sitta med alla dessa framgångsrika stora och små företag i Kalix och sedan tillsammans med butikens tre otroliga tjejer lyssna på de orden var känslosamt, medger Anna och berömmer än en gång Helen Brun, Carolin Willberg och Anette Hjerpe som arbetar åt Handplockat i Kalix.

Handplockat 2

– Vi var onekligen kvällens gladaste vinnare! och i dag kan ingen trolla bort våra leenden, fortsätter Anna som lovar firande i både Älvsbyn och Kalix.

Handplockat startade först i Älvsbyn. Men sedan 2009 har Anette Hjerpe, som driver en av Sveriges största inredningsbloggar inom sin genre och som även författat böcker i ämnet, haft en önskan om att starta en systerbutik i Kalix. Efter dialoger med Anna förverkligades idén på nationaldagen i fjol när Handplockat öppnade i bandy- och löjromskommunen.

– Vid intervjun på scen kunde jag förstås inte låta bli att berätta att Älvsbyn ju är Norrbottens pärla men att en kväll som denna måste jag ju erkänna att Kalix dominerar, berättar Anna.

En kommentar som fick publiken att jubla.

Personalen på HAndplockat i Kalix; Helen Brun, Carolin Willberg och Anette Hjerpe

Personalen på Handplockat i Kalix; Helen Brun, Carolin Willberg och Anette Hjerpe

Sedan fick personalen även berätta hur de arbetar för att kunna erbjuda sitt fantastiska sortiment.

– Vi berättade hur vi bland annat åker till Danmark för inköp.Varorna skickas därefter till Älvsbyn för fördelning och körs upp till Kalix för att senare ibland säljas via webbutiken tillbaka till Danska kunder!

Sedan fick Anna en fråga om butiksnamnet Handplockat.

– Jag svarade som alltid; ”vi handplockar vårt sortiment för våra kunder” och att vi även handplockat vår personal. Jag tackade för det otroligt varma mottagande och den glädje Kalixborna bjuder på när de besöker våra bägge butiker, för när en kalixbo nu även tar vägarna förbi Älvsby-butiken så talar de om att de är kalixbor och att de trivs med oss på Handplockat.

Utmärkelsen i Kalix delar Anna även med personalen i Älvsbyn.

– Jag är så tacksam för det arbete som lagts ned på bägge butikerna i Älvsby och Kalix och detta var verkligen ett kvitto på att vi sprider lite glädje… En kund Skrev direkt på vår insagram ”Grattis det förtjänar ni verkligen. Ni gör mig både fattigare men rikare hemma varje månad” Det vär väl en härlig Grattis hälsning på instagram (www.handplockat.nu). Utan Älvsbybutiken hade inte Kalixbutiken funnits, så när vi vick veta att vi var nominerade övertygade jag verkligen tjejerna i Älvsbyn hur delaktiga de var i nomineringen. Vinsten är de verkligen värda, Anette lägger ned otroligt mycket tid på butiken utöver sina arbetstimmar och utan henne hade vi aldrig startat en butik så långt från hemkommunen då vi inte kan ge support på samma sätt vi är ju i alla fall 18 mil mellan storgatan 17 i Älvsbyn och Köpmannagatan 14 i Kalix. Helene och Caroline blommar verkligen i butiken och gängets arbetsglädje och trivsel smittar av sig på kunderna.

FOTO: ANNA ÖBERG ANDERSSON

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.