Succéinvigning för ny lanthandel

Under fredagen invigdes den nya lanthandeln Nilssonsbutiken i Vistträsk. Besökarna var många, precis som lovorden.
– Det här är precis vad byn behöver, berömde en av dagens kunder.

Blommor från Muskus byaförening och projektet Kreativa Byar, fr.v. Eilert Isaksson, Birgitta Strömgren, Arne Nilsson, Bill Nilsson och Lena Hedman. FOTO: Sandra Nilsson

Blommor från Muskus byaförening och projektet Kreativa Byar, fr.v. Eilert Isaksson, Birgitta Strömgren, Arne Nilsson, Bill Nilsson och Lena Hedman. FOTO: Sandra Nilsson

Tidigare har huset under åtskilliga år inrymt lanthandel, men sedan slutet av 2012 har det varit stängt. Tills nu. Bröderna Nilssons bygg och montering AB köpte nämligen lokalen och utförde en omfattande renovering. Därefter flyttade de in sin befintliga försäljning av arbets-, fritids- och profilkläder. Nu har turen kommit till öppningen av livsmedelsavdelningen.

Blommor från Husmodersföreningen, fr.v. Kerstin Vikberg, Arne Nilsson, Susanne Öhman och Ann-Louise Nilsson. FOTO: Sandra Nilsson

Blommor från Husmodersföreningen, fr.v. Kerstin Vikberg, Arne Nilsson, Susanne Öhman och Ann-Louise Nilsson. FOTO: Sandra Nilsson

Nytt, ljust och fräscht

Kundvagnar, korgar och rullband. Intet fattas i den nya lokalen. Vissa delar är återvunna, medan största delen är helt nytt. Väggarna är vita, golvet nylagt. Nya kylar och frysar är miljövänliga och förbrukar lite energi.

– Enligt beräkningarna tar det inte lång tid innan vi har tjänat in investeringskostnaden i kylavdelningen, berättar Maivor Murbeck, butiksbiträde.

Öppen planlösning och öppen servering

Vid renoveringen beslutades om en ny planlösning. Det har gjort butiken öppen och välkomnande. Vid ett långt bord inne i butiken serverades invigningskaffe, saft och kakor. Förskolan och skolan kom på besök, något som uppskattades från båda håll.

Arne Nilsson, en av ägarna, tog tillsammans med frun Ann-Louise emot blommor och varma lyckönskningar från bland annat Vistträsk byaförening, Muskus byaförening, husmodersföreningen och EU-projektet Levande byar.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.