Strålande vårkänningar

22 MAR 2014
Skrivet av :

Under lördagen fanns det en hel del aktiviteter planerade runt Älvsbyn, tyvärr fick Granträsknappet ställas in då den milda vintern gett mycket vatten på isen som gjort det svårt att genomföra verksamheten på ett säkert sätt. Men i Nybyn strålade värmen på familjedagen.

Däremot så blev det då andra som drog vinstlotter i vårsolen och värmen. Vi besökte Nybyn där man genomförde Familjelördag där ett trettiotal bybor mött upp för skidåkning, våfflor och film vid idrottsplatsen.

Vid 12 tiden startade man upp motionsklasser på skidor för barn över 400 m följt av vuxna över 1500 m, 3000 m samt klubbmästerskap på 6000 m, där det bjöds på riktigt töföre.

Stefan Hardselius undrade om man inte kunde flytta skidspetsarna längst bak, då det var mera bakhalt än glid. Berit Hardselius sken som en sol vid målgången i klubbmästerskapet över 6000 m åt en silverplats.

I klubbstugans kök jobbade Lena Pålsson, med att grädda våfflor, servera kaffe och varmkorv till de som varit ute och ville ladda upp inför Bill Nilsson och Dick Öhman:s föreläsning
och filmvisning om ”Laver förr och nu” som avslutade familjelördagen.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.