Staffan drog flest och störst abborrar – Oscar från Korsträsk vann juniorklassen

26 MAR 2014
Skrivet av :
Oscar Bergman vann juniorklassen.

Oscar Bergman vann juniorklassen.

Drygt 7,7 kilo abborre. Med den fångsten vann Staffan Eriksson pimpeltävlingen i Djupträsket den gångna söndagen. Oscar Bergman, Korsträsk (bilden ovan) blev vinnare av juniorklassen.

– En del firrar var riktigt fina, berättar Christer Karlsson, ordförande i Älvsby Sportfiskeklubb.

Christer Karlsson, nöjd ordförande i Älvsby Sportfiskeklubb.

Christer Karlsson, nöjd ordförande i Älvsby Sportfiskeklubb.

Djupträsket är kanske mest känt för fiske av röding, öring och harr. Men under pimpeltävlingarna är det fångsten av abborrar som räknas, även om också en och annan ädelfisk fastnade på krokarna

– Det fångades några rödingar. Då gäller samma regler som övrig tid på året, max två fiskar per person och dygn, förklarar Karlsson.

Söndagens tävling lockade 117 startande. Fler än förra året. De kunde njuta av ett härligt varmt vårvinterväder med några plusgrader.

Mest abborre, i vikt räknat, drog Staffan Eriksson upp. Hans fångst vägde totalt 7 768 gram. Damklassen vanns av Annika Seger.

Oscar Bergman in action.

Oscar Bergman in action.

 

I juniorklassen visade Oscar Bergman från Korsträsk stor kunnighet. Han är ju en flitig pimplare och tävlar även i större sammanhang. Oskar drog upp nära 4,5 kilo abborre. Vågen stannade på 4 428 gram.

Segrarna i respektive klass vann 1 500 kronor vardera.

Älvsby Sportfiskeklubb hade även ett specialpris för största mörten. Det priset vanns av Alf Israelsson. Hans mört vägde 212 gram.

– Det finns stora mörtar i Djupträsket. Upp emot ett kilo. Den biten ska vi marknadsföra mer. Det finns faktiskt sportfiskare som åker lång för att fiska just mört, berättar Karlsson.

Även en och annan gädda fastnade även på kroken.

Vinnare av motorisborrren, som lottades ut på startkorten, blev Peter Lindgren.

I samband med tävlingen kunde deltagare och publik även njuta av hamburgare, korv med bröd, läsk och kaffe som såldes av Älvsby sportfiskeklubb.

Fler bilder från tävlingen kommer senare…

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.