Spännande skattjakt på Älvsbyns gator

06 MAR 2014
Skrivet av :
Så var det då att ge sig ut och orientera

Så var det då att ge sig ut och orientera

Det har varit skattjakt under dagen. Klockan 12 gick startskottet och utrustade med smartphones invaderade ett 80-tal ungdomar Älvsbyns gator och företag i hopp om att finna de gömda ledtrådar som skulle leda dem till skatten – och förhoppningsvis en vinstsumma på 4000 kr. Tävlingen gick ut på att hitta ledtrådar och vid starten fick deltagarna ett sms på 20 platser i Älvsbyn (koordinater).

På varje plats fick de sedan utföra ett uppdrag för att erhålla en ledtråd, men för att göra tävlingen lite svår och spännande fanns ledtrådar bara på 10 av 20 platser.

– Det var ganska svårt och det gick trögt i början, avslöjar Alva Eriksson som tillsammans med kamraterna Amanda Nordström och Klara Jonsson Edfast kammade hem vinsten, ett presentkort värt 4000 kr på Sportringen i Älvsbyn.

– Vi får se vad vi köper för pengarna, men vi ska försöka fördela dem så rättvist som möjligt, säger Alva.

Andra och tredjepristagarna gick inte heller lottlösa. 2000 respektive 1000 kronor i form av presentkort utdelades till dem.

Av 17 startande lag var det 14 stycken som fullbordade tävlingen. Vinnarlaget hade inte lyckats få så många ledtrådar, men var snabba att redan efter tre timmar lämna in sitt resultat till tävlingsledaren Robert Isaksson.

– De drog en liten chansning och det visade sig att de hade rätt! säger Robert.

Arrangemanget var ett samarbete mellan Älvsby Församling och Fritid och Kultur Älvsbyns Kommun samt en hel del andra aktörer.

– Det har varit en intensiv dag och allt har gått enligt planerna, säger en nöjd Robert Isaksson, församlingsassistent Älvsby kyrka.

Men kvällen är inte slut än. Nu pågår aktiviteter så som bowling, fotboll och bio inne i FORUMS lokaler, och  allt är givetvis gratis.

– Vi planerar att hålla igång fram till midnatt, avslutar Robert.

 

Brödtext

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.