Snöplig förlust för ÄIF Hockey

12 MAR 2014

Med 44 sekunder kvar av matchen, och vid ställningen 4-4, blev ÄIF:s Erik Öhlund frispelad men hakades kraftigt. En solklar utvisning trodde alla. Men istället vände gästerna STIL på spelet och satte det avgörande målet till 4-5 , endast 16 sekunder före full tid.

– Snöpligt! Det var inte kul, tycker Pär Larsson, spelande lagledare.

Johan Grönlund gjorde ett av ÄIF:s mål.

ÄIF Hockey var nära sin första seger i kvalet till division två, även om onsdagskvällens drabbning i Älvåkrahallen mot studentlaget STIL från Luleå började si så där…

När första perioden var över ledde gästerna med 1-4.

Men efter pausvilan kom ÄIF ut som ett nytt lag.

– Då började vi spela bra. Precis som vi kan, analyserar Pär.

Och målen trillade in för hemmalaget trots en storspelande burväktare i STIL:s mål, förre älvsbyspelaren Martin Öhlund. När mittperioden var över hade ÄIF kvitterat till 4-4.

Sista perioden blev ett ställningskrig som kom att avgöras i matchens sista skälvande sekunder under stor dramatik. Först drabbades Älvsbyn av en utvisning med ett par minuter kvar att spela.

– En billig sådan, tycker Pär.

Men trots det numerära underläget var ÄIF Hockey på väg att göra mål. Erik Öhlund frispelades men hakades kraftigt av en motståndare.

– Det var världens solklaraste hakning. Jag fattar inte hur domaren kunde missa den, suckar Pär.

Istället vände STIL på spelet – och, ja…slutet känner ni till.

– En grym förlust. Men jag är stolt över hur vi genomförde matchen. I dag visade vi att vårt spel håller även i division två, menar Pär.

Kvalet har varit en god erfarenhet.

– Ja, och nu tänker vi avsluta snyggt i sista matchen mot Luleå HC.

Sedan kan Pär och spelande tränaren Johan Grönlund summera en framgångsrik säsong för ÄIF Hockey med serieseger i division tre.

– Vi är riktigt nöjda. Första säsongen för ”nya” ÄIF blev riktigt bra. Vi har haft många spelare på träningar och matcher. Intresset är stort.

ÄIF Hockey kan snart summera en lyckad sösong.

ÄIF Hockey kan snart summera en lyckad säsong.

Och det ser lovande ut inför nästa säsong.

– Det är ingen som flaggat för att de ska sluta. Däremot har vi några nya spelare som är intresserade av att spela med oss.

Petter Larsson duktig i målet.

Bäst i ÄIF Hockey denna afton var målvakten Petter Larsson som motade 33 skott.

Målen för ÄIF gjordes av Johan Grönlund, Erik Öhlund, Jonas Lundkvist och Andreas Nyman.