Sjukt bra möjligheter till högskolebehörighet för elever på Vård- och omsorgsprogrammet

26 MAR 2014
Skrivet av :

Nu har eleverna på Vård- och omsorgsprogrammet möjlighet att få högskolebehörighet.

– Vi har färdigpaketerade kurser för den som vill bli sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast eller annat, berättar Helena Hansson som är rektor för Älvsbyns gymnasium.

Det ordinarie Vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet ger inte eleverna något legitimerat yrke eller högskolebehörighet efter avslutad gymnasieutbildning. Men de kan söka arbete inom exempelvis hemtjänsten och på äldreboenden.

För den som vill gå längre krävs högskoleutbildning.

– Därför öppnar vi en högskoleförberedande gren, säger Hansson.

Förhoppningsvis ökar den nya satsningen intresset för utbildningen. – Många nysvenskar ser möjligheterna till ett jobb. Att vi dessutom har killar som går utbildningen är jättekul, tycker Helena Hansson.

Älvsbyns Gymnasiums högskoleförberedande gren på Vård- och omsorgsprogrammet startar till höstterminen 2014.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.