På gång inom Fritid & Kultur

21 MAR 2014
Skrivet av :

Konsert i Älvsbyn med Paavo

Den 12 april anordnar Fritid & Kultur en konsert på Folkets Hus Forum i Älvsbyn. Tillsammans med Norrbotten Big Band kommer gruppen Paavo att lyfta taket på byggnaden med sin musik. Paavo består utav trion Sofia Jernberg, Cecilia Persson och Fredrik Ljungkvist och dess musikstil är en blandning mellan jazz, fri inspirationsmusik och konstmusik.

Världsbokveckan

Den 23 april firas Världsboksdagen runt om i världen. Arrangemanget startades 1995 utav FN-organisationen Unesco, och anledningen var för att uppmärksamma boken och upphovsrätten. Under vecka 17 kommer därför biblioteket i Älvsbyn att anordna en hel vecka med ett fullspäckat program för att fira detta.

Teaterprojektet startar upp igen

Nu är det inte långt kvar. Snart kommer Älvsbyborna än en gång att kunna ta del av Älvåkraskolans traditionella teaterprojekt, där eleverna från årskurs nio kommer att jobba för en lyckad föreställning. Både bakom och på scenen. Kläder ska sys, repliker ska inövas, ljusets ska fixas och kulisser ska skapas.

– Vi började redan i höstas och jobbar heltid under vecka 14-15, berättar läraren Jessica Berglund som står bakom årets projekt.

Årets pjäs heter Lejonet & Häxan och kommer att ha premiär den 8 april klockan 18:30. Förställningen för allmänheten kommer att äga rum dagen efter premiären.

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.