Osten höll föredrag om ledarskap

05 MAR 2014
Skrivet av :

Årets andra företagarfrukost gick av stapeln torsdag den 20 februari. Denna månads frukostgäster bestod utav delar av Luleå Hockeys ledning som kommit för att berätta om sin förening och samtidigt hålla i ett föredrag om ledarskap.

Sportchefen Lars "Osten" Bergström berättade om Lule Hockeys utveckling och framtid.

Sportchefen Lars ”Osten” Bergström berättade om Lule Hockeys utveckling och framtid.

– Nu är stunden inne för att låta oss bli inspirerade, berättade Älvsbyns kommunalråd Helena Öhlund. Under torsdagen den 20/2 hölls den andra företagarfrukosten för detta år. Till frukosten var representanter från Luleå Hockeys ledning inbjudna för att prata om sin förening och hålla en föreläsning om ledarskap. På plats fanns bland annat klubbens vd Stefan Enbom och sportchefen Lars ”Osten” Bergström.
– Det är jätteroligt att vi från Luleå Hockey fått komma hit. Vi har sagt det på kontoret under veckan att det är roligt att arbeta med Älvsbyn. Här blir vi alltid väl mottagna, berättar Stefan Enbom, Luleå Hockeys vd, som passade på att överlämna en gåva till kommunen i form av en matchtröja som hela laget hade signerat.

Stefan Enbom VD i Luleå Hockey överlämnar tröja till Pär Jonsson

Stefan Enbom VD i Luleå Hockey överlämnar tröja till Pär Jonsson

Ett stark varumärke
Efteråt övertog Lars ”Osten” Bergström ordet för att berätta om Luleå Hockey som i år firar 30 år i Elitserien/SHL. Klubbens ledord är ”Tillsammans utmanar vi dom bästa”. – Och det är det som driver oss. Vi vill ju utmana dom bästa. Och då handlar det inte bara om dom bästa i Sverige, utan även ute i Europa, berättar Lars ”Osten” Bergström.

Luleå Hockey är ett starkt varumärke i Norrbotten som generar ett flertal arbeten och ökar tillväxten i länet. Målsättningen är att bli bäst på sitt eget sätt och självklart att ta hem pokalen.
– Vi vill vinna igen, men det är inte lätt. Dom andra lagen är riktigt starka, betonar ”Osten” Berglund.

Ostens tips
Ett av det viktigaste för klubben, och även hos företagen, är att alltid ligga på med bra energi. Att aldrig låta den sina. Ett par utav tipsen som ”Osten” Berglund hade att ge till företagarna var att:
• Skapa en vi-känsla
• Vända minus till plus
• Bygga på det positiva
• Visa ödmjukhet och tilltro
• Balansera glädje och fokus
Efter föreläsningen fick ”Osten” Berglund frågan ”Vem kommer Linus Omark att spela med?” utav Helena Öhlund.
– Vi har Linus Klasen, Linus Persson och nu Linus Omark. Så vi sätter dom kanske tillsammans och bildar en Linus på linjen-kedja, skämtade han. Efter frågestunden tackades gästerna och mottog en gåva från kommunen.

Nästa företagarfrukost äger rum den 28 mars.
Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.