Ny succé för Kanisdagen

30 MAR 2014
Skrivet av :

utvaldÖver tusen personer besökte Kanis på lördagen.

– Roligt!  Det har varit en lyckad dag. Kul att så många uppskattar Kanisdagen och sökte sig hit trots konkurrens från många andra evenemang, tycker arbetsledaren Lars Nyberg.

Lars Nyberg nöjd arbetsledare på Kanis.

Lars Nyberg nöjd arbetsledare på Kanis.

Redan 08:30 var alla grillplatser med vinskydd bokade. Bara ett par timmar senare var bilparkeringen full och hela dagen strömmade folk till skidanläggningen.

– Som tur var hade vi tillåtelse att även nyttja hundkappens bilparkering. Annars hade det blivit ännu trängre…

DSC_0054

Kanisdagen instiftades förra året och blev en succé direkt. Till i år hade konceptet utvecklats ytterligare ett snäpp med en del nyheter. Bland annat så fanns ett stort antal utställare på plats för att visa allt från skidor, tält och trästugor till husvagnar, traktorer, snöskotrar och fyrhjulingar.

Barnens Vasalopp. FOTO: ROBIN NILSSON

Barnens Vasalopp. FOTO: ROBIN NILSSON

I år arrangerades även barnens Vasalopp, ponnyridning och en företagstävling i slalom. Även Folkpartiet liberalerna, Centern, Vänsterpartiet och LRF passade på att sprida sina budskap och lyssna till älvsbybornas önskemål.

Lotta Nilsson, krögare, hade en hektisk men rolig dag men hundratals nöjda kunder.

Lotta Nilsson, krögare, hade en hektisk men rolig dag men hundratals nöjda kunder.

Alla talade lyriskt om Kanis.

– Vi är ju inga proffs på det här utan har fått börja från scratch. Men allt är möjligt när viljan finns att hjälpas åt.  Kanis är en del av Älvsbyn och det känns jättebra att så många vill se en utveckling av området. Tänk att när jag började här för åtta år sedan var backen stängd hela säsongen på grund av snöbrist. Då fanns inga snökanoner här.

DSC_0065

Även inne i Kaniskrogen ringlade sig köerna långa…

Dagen bjöd dessutom på ett strålande solsken även om blåsten stundtals var kraftig. Men vindarna bekom inte besökarna vilket underströks av de långa liftköerna. Även i pulkbacken var det full fart.

DSC_0009

Vid bergets fot spred sig dofterna av hamburgare och annat smaskens som grillades både här och var. Från Kaniskrogen uteveranda ekade tonerna från levande musik.

Barnvasalopp 3

Alla barn fick medalj efter genomfört lopp…FOTO: ROBIN NILSSON

Fler bilder, liksom fler inlägg, från Kanisdagen kommer senare…

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.