Moonlight kubb gjorde comeback – precis som segrarna

moonlight kubb 26

Ikväll var det dags igen; kubbturneringen Moonlight kubb arrangerades åter i Vistträsk. Som tidigare år bjöd den till storpublik, som fick se matcherna spelade i rafflande tempo. 

Vistträsk idrottsförening har efter några års uppehåll återupptagit traditionen med Moonlight kubb i slutet av mars. Vid klockan 19.00 samlades deltagare och åskådare vid idrottsplatsen. Kubbturneringen spelades, precis som tidigare, innanför hockeyrinken som delats på mitten för att rymma två spelplaner i bredd.

Barnrikt i byn - även på kubbturneringen

Barnrikt i byn – även på kubbturneringen

Team Stör-Albert, Grannsämjan, Lag Folke, Piteå, Berggrensh, och FNC Gnistorna, var de fantasifulla namnen på de sex deltagande lagen. Åldrarna var varierande; allt från dryga tioårsåldern till övre medelåldern fanns representerat på plan. Kubbspel förefaller vara ett perfekt familjespel, där skicklighet och tur blandas för att nå ett lyckat resultat.

Team Stör-Albert taktiksnackar

Team Stör-Albert taktiksnackar

Ett spännande gruppspel ledde fram till en semifinal där Team Stör-Albert mötte Piteå och FNC Gnistorna mötte Lag Folke. Semifinalen vanns av Piteå och Lag Folke, som fick mötas i en spännande final. Skulle Lag Piteå lyckas knipa segern för tredje året i rad? Segerjublet avslöjade att Piteå höll för pressen; de vann en ärofylld seger i 2014 års Moonlight kubbturnering.

Piteå segrade för tredje året i rad!

Piteå segrade för tredje året i rad!

Trots att det i turneringen gäller att ”vinna eller försvinna”, var det idel glada miner. Spänningen – och stämningen – var på topp hela kvällen. Vistträsk Idrottsförening skötte arrangemanget på bästa sätt, precis som matserveringen. Grillade hamburgare, läsk och hembakt fika lockade en hel del besökare, vissa kom mest för serveringens skull.

Vi hoppas på att turneringen fortsätter att arrangeras kommande år.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.