Mellan himmel och hav – en tavlas röst

09 MAR 2014
Skrivet av :

Om en tavla kunde tala, vad skulle den då säga? Vilken typ av musik skulle dina livshistorier skapa? Under söndagskvällen bjöds Älvsbyborna på musik i Älvsby kyrka där gruppen Scaur framförde låtar inspirerade utav just detta.

Söndagens högmässa avslutades med musikgudstjänst på kvällen. Denna gång var det gruppen Scaur från Piteå som var inbjudna till Älvsbyns kyrka för att avsluta söndagen med sång och musik.  Ett 25-tal människor hade samlats i kyrkan för lyssna på trion, vars uppträdande gick under namnet ”Speglingar mellan himmel och hav”.

Scaur är engelska för klippa och gruppen består utav sångerskan Susanna Lindmark, saxofonisten och pianisten Sigurd Löf och gitarristen Stefan Söderlund. Gruppens genre är en blandning av pop- och folkmusik. Inspirationen till låtarna hämtas bland annat från Piteåbon Sture Berglunds tavlor där han speglar de norrbottniska landskapet. Men även egna anekdoter fanns med i ett par låtar.

HimmelHav 2

Tillsammans med Sigurd Löf och Stefan Söderlund fyllde Susanna Lindmark kyrkan med härliga toner

Kvällens repertoar bestod bland annat utav ”Stjärnornas tårar”, ”House of peace”, ”Yttersta udden” och ”Strandpartitur”. Låten ”House of peace” skrev Susanna efter en resa till England med sin familj och låten ”Strandpartitur” skrev hon efter att ha blivit inspirerad utav en av Sture Berglunds tavlor.

Kvällens officiant var kyrkoherde Tomas Lång.

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.