Mats och Emil kör EM i rallycross

20 MAR 2014
Skrivet av :
Emil Öhman slår följe med sin farbror Mats på EM för rallycross i sommar.

Emil Öhman slår följe med sin farbror Mats på EM för rallycross i sommar.

Mats Öhman och hans brorson Emil kör EM i Rallycross. Enligt Svenskt Bilsport blir duon en färgklick på banorna runt om i Europa.

”.:.Ett par av de mest intressant namnen och definitivt ett par av de mest extrema förarna som kommer att stå på startlinjen i årets EM i Rallycross, FIA European Rallycross Championship, som startar i England den 24 maj”, skriver förbundet på sin hemsida.

– Det här kan bli spännande. När chansen dök upp med Kenneth Hansens Citroën DS3a tyckte jag det lät som rätt tillfälle att sikta mot EM-serien igen, säger Mats Öhman till Svensk Bilsport.

Mats fick för ett par år sedan TV-sportens hederspris för sitt mod och sin inställning att som rullstolsburen och förlamad ändå tävla i rallycross. Förra året blev han silvermedaljör i Rallycross-SM.

Mats Öhmans dotter, Elina, blev för övrigt nyligen den första kvinnliga världsmästaren i skotercross. Det är alltså en väldigt motorintresserad familj vilket bekräftas ytterligare genom att brorsonen Emil (dubbel världsmästare i skotercross) blir följeslagare under EM-cirkusen.

– Ska bli riktigt roligt att prova vingarna i rallycross. Jag har följt Mats och vet att sporten kan vara nog så tuff stundtals, men efter mina år i skotercross är det inte hoppen jag funderar på, säger Emil Öhman, till Svenskt Bilsport.

”Den ene kör utan ratt och pedaler, den andre utmanar ödet så ofta och mycket han kan. Det som förenar dem är viljan att trotsa det omöjliga, att orka mer, att våga. Det har tagit dem till toppen, till mästerskapstitlar och medaljer”, skriver Svensk Bilsport i sin artikel.

 

 

Mats och Emils gemensamma tävlingar:

FIA European Rallycross Championship in SuperCars
May 24-25               Lydden Hill                England
June 14-15               Hell-Lanke                 Norway
July 12-13                Mettet                         Belgium
Sept 20-21               Buxtehude                  Germany
Sept 27-28               Franciacorta                Italy

Mats tävlingar:
FIA World Rallycross Championship in SuperCars
June 28-29               Kouvola                     Finland
July 05-06                Höljes                        Sverige
Sept 06-07               Lohéac                       Frankrike

Läs hela artikeln på Svnsk Bilsport genom att klicka här…

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.