Matematikkunskaper gav lönande resultat

13 MAR 2014
Skrivet av :
Nio unga matematiker belönades med prispengar

Nio unga matematiker belönades med prispengar

Ibland lönar det sig att lägga ner ett par timmar extra när man pluggar. Det kan nio högstadieelever i Älvsbyns kommun intyga om, efter att dom fått ta emot pris för sina goda resultat i årets kommunmästerskap i matematik.

Under torsdagsförmiddagen befann sig nio högstadieelever från klass 7-9 i kommunhuset. Anledningen var för att kommunmästerskapet i matematik genomfördes i Älvsbyn den tredje februari och nu skulle topp tre i varje årskurs koras. På plats fanns skolchefen Jan-Erik Backman och representanter från skolan för att gratulera vinnarna och dela ut checkar och diplom till samtliga deltagare.

– Det är jätteroligt att få uppmärksamma er på det här sättet, berättar Jan-Erik Backman, skolchef, under torsdagens prisutdelning.

Matematik 6

Efter prisutdelningen bjöds det på fika i kommunens personalrum

Placeringarna

Här nedan kan du se vilken placering deltagarna fick.

Matematik 2

Årskurs 7

  1. Joel Lindbäck
  2. Nanny Johansson
  3. Jevgenia Sarapova
Matematik 3

Årskurs 8

  1. Tomas Lund
  2. Ellen Lundberg
  3. Mikael Nilsson
Matematik 4

Årskurs 9

  1. Ebba Stenman
  2. Monica Jaszczak
  3. Jacob Nyberg

Kommunmästerskapet i matematik

Varje år får runt 50 högstadieelever i Älvsbyns kommun göra ett prov i matematik. Provet består utav 25 frågor och varje fråga ger max två poäng. Det är aldrig samma prov som görs, utan eleverna får göra tre olika prov under högstadiet. Detta för att man inte ska få göra samma prov i nian som man gjorde i sjuan och åttan. När provet väl är gjort rättas det och topp tre i varje årskurs utses. Men vad som inte berättas är vilken placering dom har fått, den får dom reda på under prisutdelningen. Prispengarna sponsras av Sparbanken Nord.

TEXT & FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.