Må bra dag för kvinnor blev välbesökt

20 MAR 2014
Skrivet av :

Arrangemanget ”må bra dag för kvinnor” blev en succé. Ett 60-tal människor besökte tillställningen på Fluxen som anordnades dels för att uppmärksamma att mäns våld mot kvinnor i nära relation fortfarande existerar, men även också för att besökarna skulle få pröva på olika övningar man kan göra för att må bättre.

Under torsdagen hade Älvsbyns kvinnor chans att delta i arrangemanget ”må bra dag för kvinnor” på Fluxen. Arrangemanget lockade drygt 60 kvinnor som fick chansen att delta i olika aktiviteter, få händerna ompysslade och ta del av information om mäns våld mot kvinnor i nära relation.

– Det har varit fullt upp hela tiden, så jag känner mig riktigt nöjd över dagen, berättar Ann-Christin Hjort, jourist på Kvinnojouren Pärlan i Älvsbyn.

Ann-Christin Hjort från Kvinnojouren Pärlan i Älvsbyn hälsade alla välkomna

Ann-Christin Hjort från Kvinnojouren Pärlan i Älvsbyn hälsade alla välkomna

På plats fanns även representanter från polisen, kommunen och sjukvården som informerade om deras verksamheter och vad dom kan hjälpa till med.

Övningar för att må bra

Dagen bestod av ett flertal olika aktiviteter. Först bjöds det på filmvisning med temat mäns våld mot kvinnor i nära relation. Efteråt bjöds det till diskussion där besökarna även hade chans att ställa frågor till bland annat polisen.

Maria Karlsson från polisen berättade om sitt jobb och hur viktigt det är att göra en polisanmälan när man blivit utsatt för kvinnomisshandel

Maria Karlsson från polisen berättade om sitt jobb och hur viktigt det är att göra en polisanmälan när man blivit utsatt för misshandel

Efter diskussionen hade man chans att pröva på olika typer av aktiviteter som är till för att man ska må bättre. Airi Ingerskog lärde ut qigong, Marianne Bertilsdotter höll i yogalektion, Anette Burström mjukade upp händerna med oljor och massage och Kaijsa Pettersson höll i målarövningar.

Fortsätter med att uppmärksamma

Bakom arrangemanget står Kvinnojouren Pärlan i Älvsbyn, ABF och kommunen. Om det blir en repris av dagen vid ett senare tillfälle är i dagsläget oklart. Men kvinnojouren i Älvsbyn, som fyller 20 år i år, kommer att fortsätta arbeta med att uppmärksamma misshandeln utav kvinnor och fortsätta stötta dom kvinnor som utsatts för våld i nära relation.

– Det här gör vi för att uppmärksamma om att det existerar även här. Älvsbyn är inte förskonad, berättar Ann-Christin Hjort.

TEXT & FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.