Långt till affären? Då kan du få varorna hemskickade

30 MAR 2014
Skrivet av :

Bor du mer än fem kilometer från närmaste fasta matvaruaffär kan du få möjlighet till varuhemsändning. Det innebär att du får dina matvaror hem en gång per vecka, och kommunen subventionerar kostnaden för transporten.
Ulrica Hamsch, näringslivsutvecklare i Älvsbyns kommun, svarar på frågor om hemsändning.

Hur det går till?

– Du ringer till mig på kommunen till att börja med (tel. 0929-171 40). Efter det tar du kontakt med den butik som tillhandahåller matvaror. I dagsläget är det ICA Raketen i Vidsel, ICA Supermarket i centralorten och även den nyöppnade livsmedelsbutiken i Vistträsk där du kan handla varor från för att nyttja detta.

Hur snabbt kommer leveransen?

– Det kommer man överens med butiken om.

Vem kör ut min beställning?

– Det gör posten eller Granlunds Buss beroende på var du bor.

Vad krävs för att få hemsändning? Måste man ha uppnått en viss ålder, ha funktionshinder eller vara sjuk?

– Nej, varuhemsändning en gång i veckan är en möjlighet för alla invånare som bor mer än 5 kilometer från närmaste fasta matvaruaffär.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.