Kvinnojouren anordnar en må bra dag för kvinnor

18 MAR 2014
Skrivet av :

Nu på torsdag den 20 mars öppnar Fluxen sin visningslokal för evenemang. Denna gång är det Kvinnojouren som kommer att hålla i en må bra dag för kvinnor tillsammans med bland annat ABF och kommunen. Arrangemanget startar klockan 13:00 och pågår fram till 16:00.

– Vi hoppas att många nappar på det och väljer att komma dit, berättar Ann-Christin Hjort, jourist på Kvinnojouren Pärlan i Älvsbyn.

Varje år får polisen och sjukhusen in ett flertal fall av kvinnor som blivit misshandlade, oftast utav någon närstående. Det är inte alltid som kvinnan väljer att uppsöka vård eller anmäla händelsen. Det är heller inte ofta som anmälan leder till fällande dom. Kvinnojouren Pärlan i Älvsbyn fyller 20 år i år och arbetar dagligen med att hjälpa och stötta kvinnor som blivit utsatta, antingen av fysisk eller mental misshandel.

Vill uppmärksamma problemet

Klockan 13:00 på torsdag den 20 mars anordnar Kvinnojouren en må bra dag för kvinnor tillsammans med ABF och kommunen på Fluxen. Där kommer dom att berätta om sin förening, visa filmer om kvinnomisshandel och bjuda in till diskussion efteråt, samt anordna prova på aktiviteter där besökarna får lära sig olika knep för att må bättre, exempelvis genom yoga och qigong.

– Det här gör vi för att uppmärksamma om att det existerar även här. Älvsbyn är inte förskonad, berättar Ann-Christin Hjort, jourist på Kvinnojouren Pärlan i Älvsbyn och lägger till att det existerar i alla samhällsklasser och yrkesgrupper.

Kerstin Backman, ABF, och Anki Hjort, Kvinnojouren, anordnar må bra dag för kvinnor på Fluxen

Kerstin Backman, ABF, och Ann-Christin Hjort, Kvinnojouren, anordnar må bra dag för kvinnor

På plats kommer även representanter från kommunen, sjukvården och polisen att finnas tillgängliga för att informera om deras arbete.

Hoppas på att många väljer att komma

Arrangemanget kommer att äga rum i Fluxens visningslokal. Där kommer besökarna att delas in i mindre grupper för att alla ska ha chansen till att få sin röst hörd. Och förhoppningarna är att många kommer och deltar.

– Det känns jättebra att få vara med och arrangera något sånt här. För vi på ABF arbetar med att lyfta den svaga människan i samhället och hjälpa dom. Jag hoppas verkligen att många kommer, berättar Kerstin Backman, verksamhetsledare på ABF i Älvsbyn.

På plats kommer det även att bjudas på gratis fika och frukt som ICA Supermarket och Coop Extra har sponsrat med.

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.