Kiruna tog hem segerbucklan

22 MAR 2014
Skrivet av :

Säsongen för Norrbottens U12 lag är nu över. Efter ett spännande slutspel i Älvsbyn är vinnarna korade. Den som drog det längsta strået och fick äran att ta hem segerbucklan var Kiruna. Hemmalaget hamnade på en fjärdeplats, trots ett bra spel.

Efter en lång resa är årets säsong slut för grabbarna i ÄIF Hockeys U12 lag. Under lördagen hölls slutspelet på hemmaarenan där Norrbottens topp tre skulle utses. Drygt sju timmar efter starten på första matchen kunde Kiruna lämna ishallen som årets segrare efter att ha besegrat Piteå med 3-2 (1-0, 2-2).

En riktig rysare

Älvsbyns första match spelades mot grannkommunen Piteå. Dom båda perioderna visade sig vara riktigt intensiva för de båda lagen som gav sitt allt, och efter en minut och 47 sekunder in i första perioden tog hemmalaget ledningen genom #21 Teo Jalar. Det dröjde inte länge innan Piteås Elias Lundberg la in en extraväxel och reducerade till 1-1. Den första perioden slutade 1-2 till Piteå.

Den andra perioden började bra för hemmalaget efter att #13 Gunnar Nordlund klämt in ett tredje mål till Älvsbyn. Men efter att matchens 40 minuter blivit spelade var ställningen 3-3 och straffar väntade. Viljan att vinna var stark hos de båda lagen, men denna gång fick Älvsbyn erkänna sig besegrade. Matchen slutade 3-4 till Piteå (1-2, 2-1, 0-1).

Räckte inte ända fram

Efter förlusten mot Piteå laddade Älvsbygrabbarna om inför nästa match mot Haparanda, där det skulle avgöras om vem som skulle få ta emot bronsbucklan. Grabbarna från norr drog på sig ett flertal utvisningar under matchen, men trots detta lyckades dom ändå ta hem segern. Haparanda vann med 1-4 (1-3, 0-1) och Älvsbyn hamnade därmed på en fjärdeplats.

– Det känns egentligen bra, trots förlust. Vi visste att det skulle bli svårt idag, det är ju trots allt de fyra bästa lagen i Norrbotten. Jag är fruktansvärt stolt över grabbarna att dom har tagit sig så här långt, berättar tränaren Stefan ”Lidde” Lidström efter matchen.

Slutspelet togs hem utav Kirunagrabbarna efter att dom besegrat Piteå med 3-2 (1-0, 2-2) i en jämnstark final.

TEXT & FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.