Kerstin lägger rabarber på våren

15 MAR 2014
Skrivet av :
I Manjärv kikar rabarbern fram redan den 14 mars 2014.

I Manjärv kikar rabarbern fram redan den 14 mars 2014.

Den fjortonde mars har svanarna anlänt till Manjärv mellan Vidsel och Vistträsk. Som att inte det vore nog, kikar till och med rabarbern fram från sin vinterdvala.
–  Så fort snön smälter ovanpå så ser man små knoppar, berättar Kerstin Johansson, boende i Manjärv, som fotograferat sina ovanliga primörer. 

Lite snö finns kvar, men det har tinat ordentligt de senaste veckorna som haft många plusgrader. Det är ingen överdrift att säga att våren anlänt redan i början av mars.

Kerstin Johansson, Manjärv

Kerstin Johansson, Manjärv

– Här simmar svanarna för fullt i sjön och rabarberna knoppas. Snart blommar det väl i Manjärv. Jag funderar på att snart ta fram shortsen, skojar Kerstin.

Trots svanar och rabarber blåser kalla vindar och minusgraderna vet att hålla sig kvar. Ändå har isarna börjat gå – tre veckor för tidigt – och det är viktigt att tänka på säkerheten för den som färdas på vattnet så här års. Kommande vecka utlovas dock minusgrader och eventuellt snöfall. Kung Bore har inte helt tappat greppet, kanske har någon påmint honom att det bara är mars ännu?

FOTO: Kerstin Johansson

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.