Fullt upp på Älvsbyvärken vid DM

19 MAR 2014
Skrivet av :

UPPDATERAD, BILDEXTRA: Under lördagen genomfördes Distriktsmästerskap i gymnastik för ungdomar och seniorer. Med nästan 150 gymnaster från Kiruna, Jokkmokk, Arvidsjaur, Älvsbyn, Luleå, Boden och Umeå så blev det trångt i Älvsbygymnasterna gymnastikhall på Älvsbyvärken. Med stora framgångar för hemmaklubben.


Sju guld, fyra silver och tre brons blev medaljskörden för Älvsbygymnasterna vid årets Distriktsmästerskap för ungdomar och seniorer. Jack Efverström som tävlade på redskap för första gången körde rent och snyggt och tog guld i sin klass. Även debuterande Fanny Ökvist fick stiga upp på prispallen på Ungdoms-DM. Hon tog brons i klassen som vanns av träningskompisen Elvira Nilsson. Vid Senior-DM knep Älvsbyns sex deltagare både guld och silver i lagtävlingen. Regerande distriktsmästarinnan Linnea Åberg försvarade sin titel och gick hem med fem guld och ett brons efter lördagens tävling.

Nära 140 gymnaster från Kiruna i norr till Umeå i söder kom till start när Älvsbygymnasterna arrangerade årets Ungdoms- och Senior-DM i Artistisk Gymnastik. Två av hemmaklubbens debutanter vid UDM, Jack Efverström och Fanny Ökvist, tog guld respektive brons i sina klasser. Klubbkompisen Elvira Nilsson som tävlade UDM för andra gången vann guldet i Fannys klass, Steg 1, medan Frida Engman tog silver i klassen Steg 4.

Frida uppflyttad igen
Många fler fina prestationer från de yngre deltagarna fick vi se genom Alma Granström, Emilia Grahn, Evelina Ehngren, Jonna Grahn och Sarah Sonnenschein på Steg 1. På Steg 3 tävlade Carmen Efverström som visade upp två perfekta hopp. Elsa Lundberg lyckades också bäst på hoppen medan Hanna Andersson matchade sina fina hopp med en lika fin bomserie. På Steg 4 tävlade Embla Lundström och Alice Nyberg, förutom silvermedaljören Frida Engman. Embla och Alice lyckades bäst på hopp och bom, Frida på hopp och barr. Engman lyckades dessutom klara kraven för uppflyttning till tävling på nästa Steg i ordningen.

Guldregn över Linnea
Linnea Åberg, den regerande Distriktsmästarinnan sedan 2012, försvarade sin titel genom att vinna mångkampen med den fina poängen 40,55. Hon plockade dessutom hem ytterligare fyra guld genom bästa poäng i grenarna hopp, barr och fristående samt ett lagguld som hon fick tillsammans med klubbkompisarna Jenny Knuts och Anna Nilsson. Åberg lyckades även ta brons på bom där hon körde dagens svåraste serie, men föll på båda volterna.

Fler medaljer till Älvsbyn
Jenny Knuts fick silver i mångkampen tack vare sina 39,30 poäng, och drygade ut medaljsamlingen ytterligare med guld i bom och silver på fristående. På tredje plats i mångkampen trängde sig Sara Nilsson från Umeå GF in med 37,95 poäng, strax före Älvsbyns Anna Nilsson på 37,90 p och Kajsa Söderberg med 37,20 p. Kajsa tog silver i hopp och bronsen i fristående och barr gick till Söderberg respektive Anna Nilsson. Silvret i lagtävlingen gick till Älvsbygymnasternas lag bestående av femteplacerade Kajsa Söderberg, sjätteplacerade Elin Bergvall med 36,75 p och tiondeplacerade Elise Pettersson med 32,90 p. Vid Senior-DM för damer startade 21 gymnaster.

Fyra Älvsbygymnaster uttagna till landskamp
Senior-DM fungerade även som en uttagning till Barentskampen i Tromsö den 5:e april. De fem bäst placerade gymnasterna togs ut att representera Sverige vid landskampen i Norge. Det innebär att de fyra Älvsbygymnasterna Linnea Åberg, Jenny Knuts, Anna Nilsson och Kajsa Söderberg tillsammans med Umeå GF:s Sara Nilsson utgör det svenska Barentslaget i Kvinnlig Artistisk Gymnastik.

TEXT: BRITTMARI ÅBERG, ÄLVSBYGYMNASTERNA

FOTO: STERLING NILSSON

Resultat:

Resultatlista DM damer 2014

Resultatlista DM-UDM pojkar -14

Resultatlista Regionsfinal Steg 5 2014

Resultatlista Regionsfinal Steg 6 2014

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.