Från gatumusik till studioalbum för älvsbysonen Joe Fiddle

11 MAR 2014
Skrivet av :

joe_coverphoto_1Efter att levt som gatumusiker i Dubrovniks gamla stad och vid piren i Santa Monica så har nu Älvsbysonen Joe Fiddle landat i Umeå och släpper nu sitt första studioalbum ”Where I´ll Spend My Years” i mitten av maj.

 

Joe Fiddle, eller Joe Nyström som han egentligen heter, släppte under sommaren 2013 två singlar som mottogs varmt både i Sverige och på andra sidan Atlanten.

Den första singeln ”Dandelions on the street” uppmärksammades bland annat av San Diego baserade S°4 Magazine. ”His sound pairs beautiful acoustic guitar melody with a Bob Dylan-esque storytelling folk style” skriver man i artikeln och uppmanar alla läsare att lägga till låten till sommarens låtlistor.

Den andra singeln ”Myths and cliffs” gick inte heller obemärkt förbi och låg exempelvis som nummer ett på den internetbaserade sajten musikvidetoppen.se i två veckors tid.

Joes musik, som kan ses som en blandning av country och bluegrass, karaktäriserad av alternativa gitarrstämningar framförda med en banjo-liknande fingerplocksteknik och medryckande melodier. Lägg där till hans lite säregna sångteknik och berättande tolkningsbara texter så är det lätt att förstå att han jämförts med artister som Bob Dylan och The Tallest Man on Earth.

Den 14-16 mars kliver han in i Zebra Studios i Umeå som tidigare bland annat spelat in och producerat artister som Mates of Mine och How it Strikes.

Sociala medier

Dandelions on the street: https://www.youtube.com/watch?v=J_-bMbt3fhU

Joe Fiddle på Facebook: https://www.facebook.com/JoeFiddleMusic

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.