Nytt mästerskapsguld för Elina Öhman

29 MAR 2014
Skrivet av :

20140329_smskoter2_124BILDEXTRA: Elina Öhman, Älvsbyns MS, tog sitt tredje mästerskapsguld när hon körde hem SM-bucklan på hemmaplan. Nu kan Elina titulera sig världsmästare, nordisk mästare och svensk mästare under en och samma säsong.

– Jag är mållös men jätteglad! Det känns verkligen superhärligt, jublade Elina i segerintervjun med Sveriges Radio Norrbotten.


Tävlingarna på Högheden inleddes med stor dramatik redan under uppvärmningen med krascher och skadade förare vilket ledde till stora förseningar. En allvarligare personskada drabbade även en av de unga åkarna i Sverigescupens första finalheat för 14-16-åringar.
När sedan SM-klasserna ätnligen kom igång bjöds publiken på en tuff och härlig kamp mellan Elina Öhman och hennes allvarligaste konkurrent om SM-guldet, Marica Renheim Lima MS.
Men hemmahoppet Elina hade nerverna under kontroll och visade styrka genomatt vinna de två första finalheaten. Det gav sex poängs marginal til Marica inför tredje och sista heatet.


– Efter andra heatet kändes det bra, men man kan aldrig veta säkert. I den här sporten kan så mycket hända, menade Elina.


Försprånget innebar att Elina hade råd att hamna två placeringar efter Marica i tredje och sista heatet. Hon körde med därför med god säkerhetsmarginal in på en tredje plats.


– Det var ingen idé att göra något förhastat. Jag ville säkra guldet. Men säker kan man aldrig vara förrän mållinjen passerats.


SM-guldet smäller högt för Elina.


– Jag har inte tävlat mot Marica eftersom hon varit i USA och kört. Därför slår den här segern högt. Det har varit en supersäsong för mig.


I herrklassen vann Adam Renheim, Lima, samtliga finalheat och vann den tredje SM-titeln i rad, vilket ingen lyckats med förut.
I pro stock knep hemmaklubben ytterligare en medalj av silvervalör. Den vanns av Adam Öhman inför en lycklig hemapublik.

 

Se resultat SM här här ! 

Lyssna på Sveriges Radios segerintervju med Elina här…

 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.