Elina Öhman uppvaktades med gåva från kommunen

12 MAR 2014
Skrivet av :

Elina 2Under onsdagen fick Elina Öhman, Älvsbyns MS, motta en gåva av Älvsbyns kommunalråd Helena Öhlund för sin prestation under världsmästerskapen i skotercross som ägde rum i Skellefteå under lördagen. Elina knep förstaplatsen och blev därmed världens bästa kvinnliga skotercrossförare.

I lördags deltog den 19 åriga Älvsbybon Elina Öhman, Älvsbyns MS, i Women World Cup i skotercross. Tävlingen, som ägde rum i Skellefteå, var spännande in i det sista för Elina som fick en svag start. Men när racet väl var över och ettan skulle koras var det klart, Elina fick äran att ställa sig längst uppe på prispallen och ta emot publikens jubel.

”Det är en enastående prestation”

Under onsdagen fick Elina än en gång mottaga en gåva för sin suveräna prestation under lördagens tävling. Denna gång var det Älvsbyns kommunalråd Helena Öhlund som delade ut blombukett och presenter, som denna gång bestod utav en rosa älvsbymössa och ett uppläggningsfat gjort av blått glas.

– Det är riktigt kul att det uppmärksammas, berättar Elina Öhman efter prisutdelningen.

Veckan innan världsmästerskapet i Skellefteå ägde rum kröntes Elina till nordisk mästare efter att hon besegrat Signe Bråte och Malene Andersen i norska Hattfjelldal. Därmed har hon lagt till både nordisk mästare och världsmästare till sin meritlista.

– Det är en enastående prestation, betonar Helena Öhlund, Älvsbyns kommunalråd.

Elina fick påhälsning på jobbet av Älvsbyns kommunalråd Helena Öhlund

Elina fick påhälsning på jobbet av Älvsbyns kommunalråd Helena Öhlund

SM på hemmaplan nästa

Men Elinas säsong är inte över ännu. Den 29 mars har hon chans att ta hem sin tredje stora seger när SM-finalen i skotercross anordnas i Älvsbyn. Att tävlingarna äger rum på hemmaplan är något som hon tycker är härligt.

– Det är alltid skönt att få sova hemma i sin egen säng, berättar hon.

Tror du att det blir vinst den här gången också?

– Det beror på om allt stämmer, det är mycket som måste stämma, berättar Elina.

Elina 5

Elina är kusin med den professionella skotercrossföraren och före detta världsmästaren Emil Öhman, som denna gång tog hem silverbucklan i sitt race under lördagens VM. Om hon följer hans fotspår och satsar på en karriär i USA är ännu oklart.

– Först tar vi den här säsongen, sen får vi se, berättar hon.

TEXT & FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.