Bygger nytt på industriområdet

25 MAR 2014
Skrivet av :

Tanken var att starta ett litet enmansföretag. Men redan efter fyra månader så rekryterades första medarbetaren. I dag har P Lundbergs Plåtslageri 14 anställda och växer även lokalmässigt.

– I höstas köpte vi en tomt på Industriområdet i Älvsbyn. Så fort tjälen går ur marken påbörjar vi bygget av vår nya produktionslokal, berättar Charlotta ”Lotta” Lundberg.

P Lundbergs Plåtslageri grundades 2005 av Peter och Lotta Lundberg. Företaget har sedan dess expanderat kraftigt och har i dag uppdrag runt hela Skandinavien.

Söker personal och vill anställa

– Vi skulle gärna anställa fler. Behovet av utbildade plåtslagare och ventilationstekniker finns hela tiden. Branschen har ett konstant underskott på kvalificerad arbetskraft, speciellt utbildade plåtslagare, vilket inneburit stora utmaningar under de åtta år vi varit verksamma. Inte minst eftersom företaget ligger i en inlandskommun vilket inte alltid underlättar rekryteringen, säger Lotta.

ÄB Lundberg

Hjärtevarmt

För att kunna lösa personalförsörjningen arbetar därför Peter och Lotta långsiktigt med lärlingar och praktikanter.

– Företaget ligger oss varmt om hjärtat.

P Lundbergs Plåtslageri har även vuxit ur sina nuvarande lokaler.

– Vi har sedan starten flyttat i flera omgångar utifrån de förutsättningar som funnits. Med dagens produktion är dock verkstadslokalen för liten, något som komplicerar logistiken och begränsar möjligheterna att expandera på grund av läget mitt i ett bostadsområde. Det har också varit svårt att hitta en färdig lokal som motsvarar våra krav på både en maskinhall, produktionsyta och lagerutrymmen. Därför bygger vi nytt.

Förberedelserna igång

I höstas köptes därför en tomt på Industriområdet i Älvsbyn.

– Vi ser fram emot en fortsatt utveckling av vårt företag. Att få en verkstad som är specialanpassad utifrån vår verksamhet betyder mycket, förklarar Lotta och fortsätter:

– Förberedelserna är i full gång. Det ska bli jättekul!

Positiv framtidstro

Lotta berömmer också företagsklimatet i kommunen.

– Att vara företagare i Älvsbyn är fantastiskt roligt, vi har en företagsvänlig kommun. Dessutom finns det en positiv anda i att samarbeta och hjälpa varandra oss företagare emellan. Jag upplever att Älvsbyn är servicevänligt och att man snabbt kan få en helhetslösning trots att det är mindre företag. Dessutom så finns det en positiv framtidstro hos många av oss i Älvsbyn. Det känns som att mycket är på gång.

 

Fakta P Lundbergs Plåtslageri:

  • Arbetar med traditionellt plåtslageri, ventilation, legotillverkning och isolering.
  • Baserar sin verksamhet bl.a. på ett eget produktsortiment med unik kunskap och utbildning inom både plåtslageri och ventilation.
  • Levererar produkter och utför jobb från Stockholm i söder till Kiruna i Norr, men även en del till Finland och Norge.
  • Riktar sig både till privat- och företagskunder.
  • Produktionsanläggning och maskiner för legotillverkning, plåtslageri samt ventilationsarbeten i både stor och mindre skala.

 Fakta nya industrilokalen:

  • Lagerutrymme för material och färdiga produkter på 600 kvadratmeter.
  • Maskinhall på 400 kvadratmeter.
  • Kontorsdel med omklädningsrum, appratrum och personalutrymmen på cirka 200 kvadratmeter.
  • Total yta cirka 1 200 kvadratmeter.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.