Brooklyns tigrar förbättrade sin statistik mot Älvsbyn

01 MAR 2014
Taggar : , ,
Skrivet av :

En intensiv match ägde rum i ishallen under lördagsförmiddagen när Älvsbyns U12 tog emot Brooklyn. Vinststatistiken mot Brooklyn har varit bra för Älvsbyn den här säsongen. Men under dagens match fick tigrarna från Luleå chansen att lämna matchen som vinnare, och den tog dom. Resultatet blev 7-3 till bortalaget.

Efter ett flertal veckor sen säsongstarten börjar äntligen slutspelet att närma sig för Älvsby IF Hockey U12. Under lördagen tog hemmalaget emot gästande Brooklyn Tigers UHF Vit. En intensiv match väntade och efter två perioder var det klart, Brooklyn kunde lämna matchen som segrare. Slutresultatet blev 7-3 (4-1, 3-2).

Räckte inte till vinst

Grabbarna från Luleå visade sig vara snäppet vassare under lördagen. Redan efter 42 sekunder in på den första perioden sattes det första målet och knappt fyra minuter efteråt utökades ledningen till 2-0. Men Älvsbyns nummer 12, Joel Lundberg, skakade av sig detta och tryckte in pucken i mål strax efteråt efter en passning från sin lagkamrat Gunnar Nordlund. Men innan pausen lyckades Brooklyn öka ledningen med två mål och pressen hos Älvsbygrabbarna steg.

Full fart på planen

Full fart på planen

Andra perioden började bra för hemmalaget och redan efter sju sekunder fick Joel Lundberg en klockren passning av Theo Jalar och kunde trycka in ett andra mål till Älvsbyn. Ett par minuter efteråt satte han sitt tredje mål i matchen, men tyvärr räckte inte det och efter 40 spelade minuter fick hemmalaget känna sig besegrade.

Den sammanlagda skottstatistiken landade på 14 till ÄIF och 26 till Brooklyn.

Den här gången drog Brooklyn det längsta strået

Den här gången drog Brooklyn det längsta strået

Slutspelet närmar sig

Två matcher återstår för ÄIF att spela. Vinner dom en utav dessa säkrar dom sin förstaplats och får då äran att anordna slutspelet som äger rum senare i mars. Nästa match spelas imorgon (2 mars) klockan 10:30 mot Kiruna IF Ungdom Vit. Även den kommer att spelas på hemmaplan. Nu gäller det för Älvsbygrabbarna att borsta av sig dagens förlust och ladda upp inför morgondagens match.

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.