Birgittas första år i Storforsen

26 MAR 2014
Skrivet av :

I början av mars 2013 flyttade Birgitta Forsman upp sitt sitt företag Handelshuset till Storforsens naturreservat från centrala Älvsbyn. Efter att det nu gått ett år så sammanfattar hon det som ett mycket lyckat drag.

20140325_birgitta_010

Birgitta Forsman

Det gensvar som hon fått i Storforsens naturreservat har gått långt över hennes egna förväntningar under fjolåret. Den 125 kvadratmeter stora lokalen är inbjudande med kamin och träpanelen som ger en genuin härligt norrländsk känsla med många mervärden att driva en hantverksbutik i en naturnära miljö.

– Många gäster är ju av utländsk härkomst, så visst talar jag mer engelska nu, säger Birgitta. Men en året-runt-butik var inte någon felsatsning, många blir så förvånade över att det finns här uppe i ett naturreservat.

20140325_birgitta_007

Färglada klädesplag säljer bra

Vid uppstarten i fjol och för att få en större omsättning så planerades en webb-shop, som nu är nära att bli verklighet. Att ta in fler leverantörer och hantverkare lockar, även om nu butiken är välfylld och lockar med sin mysfaktor som kanske är bättre säljande än att vara på nätet.

Även julmarknaden i Storforsen har bjudit på mycket för breddningen av både Storforsens naturreservat och Handelshuset, där Birgitta bär epitetet Marknadsgeneral.

20140325_birgitta_003

Små nyckelringar, magneter m.m. säljer bra

Birgitta Forsman:s Handelshus i Storforsens naturreservat är nu en riktig pärla, som redan etablerat sig väl och bjuder på hantverk, kvalite, etrepenörskap och hög mysfaktor. Där även åretrunt öppet slagit väl ut, så nu väntar bara webben.

Se från fjolåret uppstart här!

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.