Åsa hoppas på ombyggnad av väg 555

21 MAR 2014
Skrivet av :
201403_lv555_032

Det är ju bara gupp, grus och gropar att undvika hela vägen när man kör, säger Åsa Vesterlund som kör vägen dagligen i sitt jobb.

En av många som dagligen trafikerar vägen mellan Älvsbyn och Sikfors är Åsa Vesterlund från Tvärån som med sitt lilla åkeri dagligen kör vägen med smågods och tidningar. – Vägen har väl inte varit allt för dålig under denna vinter, men det kommer då tjälen släpper, säger Åsa.

För två veckor sedan var det startmöte mellan Trafikverket och entreprenören BDX, exakt när vägen börjar byggas om är inte bestämt än. Men i slutet av maj då tjälen har släppt börjar det nog att grävas, för vägen skall vara klar nästa sommar enligt Trafikverket.

De som bor längs vägen som Åsa Vesterlund har nästan slutat tro på en upprustning efter denna långa väntan, med ett flertal fördröjningar på grund av arkeologiska undersökningar längs vägen för att hitta fornlämningar samt omprioritering av medel inom trafikverket har skapat en stor osäkerhet för de som bor längs vägen om att det blir en en ombyggnad av vägen.

– Vad roligt att få se fram emot en ny väg även om den inte blir klar i år, säger Åsa Vesterlund för nu är det ju bara gupp, grus och gropar att undvika när man kör.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.