Älvsbyhund Nordisk Utställningschampion

Fox Fury Chabalym visades i Malmö av handlern Mathias Nilsson.

Älvsbytaxen FoxFury Chabalym visades i Malmö av handlern Mathias Nilsson.

Under lördagen visades Älvsbyfödda taxen FoxFury Chabalym på hundutställning i Malmö. Chabalym, till vardags kallad Milli, visades av Mathias Nilsson som hjälpte henne till det sista certifikatet som krävdes för att hon skulle få titeln nordisk utställningschampion.

Milli har tidigare rönt stora framgångar på utställningar i såväl Sverige som Danmark och Norge. I Danmark blev hon 2013 års Köpenhamnsvinnare och tilldelades certifikat och danskt championat. Sedan tidigare är hon även Norsk champion.

Förutom att hon utseendemässigt bevisligen är en god representant för rasen, är Milli också meriterad spårhund. Tiken har arbetat sig fram till titeln Svensk viltspårchampion.

Under lördagen lades fler meriter till listan; det sista certifikatet som krävdes för att hon skulle bli Nordisk utställningschampion erövrades och ägaren Carina Nilsson är väldigt glad. Det nordiska championatet har hägrat sedan Milli visat att hon är att lita på i utställningssammanhang.

Kenneln FoxFury som ägs av Solveigh Zachari och Maria Noren ligger strax utanför Korsträsk, hon satsar på att föda upp långhåriga dvärg- och kanintaxar.

FOTO: Carina Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.