ÄIF Hockey tappade efter lovande inledning

10 MAR 2014
Efter en lovande inledning drattade ÄIF Hockey på ändan (Arkivbild).

En bra första period och en lovande inledning på den andra…men sedan föll ÄIF Hockey ihop som ett korthus i kvalmatchen borta mot studentlaget STIL från Luleå. Förlustsiffrorna skrevs till 3-10 (2-2, 0-3, 1-5).

– Synd att vi inte lyckades hålla samma höga nivå matchen igenom, tycker Pär Larsson, spelande lagledare.

Älvsbyn började inspirerat och tog ledningen. Första perioden blev jämn både spel- och målmässigt.

– Andra perioden fortsatte också bra. Vi hade ett skott i stolpen och Johan Grönlund hade två frilägen bland annat vid ställningen 2-2, berättar Pär.

Pär LArsson gjorde en av målen för ÄIF och kan glädjas åt en bra första halva av matchen.

Pär Larsson gjorde en av målen för ÄIF och kan glädjas åt en bra första halva av matchen.

Men ÄIF hade inte marginalerna på sin sida. Då gick det som det brukar i ishockey. Det blev mål i baken istället.

– STIL spelade inte ut oss på något sätt. Men vi föll på individuella misstag.

När STIL gjorde tre raka mål och gick  ifrån till 5-2 så dränerades ÄIF på energi.

– I den tredje perioden kollapsade vi totalt, menar Pär.

En bidragande orsak kan ha varit att ÄIF kom till spel med endast tre av sina ordinarie backar.

– Det gjorde att vi tvingades stuva om i femmorna, en del forwards fick bli försvarare. Sådant märks förstås, förklarar Pär.

Dessutom saknades en del tongivande spelare som Mikael Kjerrulf som är bortrest.

– Men som sagt vi gjorde en bra första halva av matchen. Den visade att vi hänger med. Det kan vi ta med oss.

Junioren Petter Dahlqvist svarade för en bra insats.

Pär tycker också det är kul att få möta bättre motstånd efter att i överlägsen stil ha vunnit division tre.

– Det är roliga matcher och ett helt annat tempo än i serien.

Ett extra plus till junioren Petter Dahlqvist som hade bra fart i benen och var orädd trots sin unga ålder.