Vi har allt för datalagring i hela länet

07 FEB 2014
Skrivet av :

På torsdagskvällen bjöd Älvsby köpmannaförening och kommunen in Erik Lundström VD för NodePole och Mattias Holmén från Work for You att prata om Sociala medier och företagande.

20140206_facebook_005

Erik Lundström VD för NodePole

Kvällen började med att Erik Lundström VD för NodePole, berättade om resan med att försöka få kunder i hela världen att förstå vad goda förutsättningar som finns i Norrbottens kustland för att etablera Datacenter här. Kyla, gott om plats, god infrastruktur för el och bredband och en hög utbildningsnivå samt många med intresserade aktörer (Företag, Kommuner) som jobbar för att förkorta ledtider i etableringen av Datacenter.

Erfarenheter från Facebooketableringen i Luleå, som tog 2-3 år att etablera och att det behövs ca 700 Datacenter i den storleken runt hela världen för att möta det enorma behovet av datalagring. Fram till 2003 var lagringsnivån ca 5 Exabytes/år, i dag lagras denna mängd ca var 10 minut och 2020 erhålls denna mängd var 90 sekund så Datacenter blir kanske en ny basindustri här i norr? Denna utveckling har även tenderat att öka fortare än man analyserat.

Tryck på gilla och du sprider att du finns!

20140206_facebook_019

Mattias Holmén från Work for you

Efter en rast så fortsatte Mattias Holmén från Work for you att berätta om sociala medier, mer om verktyg och tjänster som finns där och hur man har nytta av dessa för att öka sin försäljningen och visa att man finns till. Att bara ett klick på ”Gilla” kan innebära så mycket mer och att dina vänner betyder så mycket för att få ännu fler intresserade.

Fakta:

NodePole är inte aktiva att kontraktera nya företag, däremot sälja möjligheter, där andra aktörer som företag och kommuner tar på sig att genomföra jobbet med etablering av de företag som vill utveckla sitt kunnande/tjänster här. Work for You  jobbar med utbildning i Sverige och även i Älvsbyn.

Fakta bilder nedan:

 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.