Tre anhållna för knivrånet mot Turklövern

18 FEB 2014
Skrivet av :

Tre unga mån, 22, 18 och 17 år anhölls i natt av åklagare misstänkta för knivrånet mot Turklöverns kiosk i centrala Älvsbyn på måndagskvällen. I övrigt är polisen förtegna.

– Ytterligare detaljer i ärendet kommer inte att lämnas. Utredning fortsätter under dagen, hälsar polisen.

Det var vid 19-tiden som en man, iförd gasmask, försökte råna Turklöverns kiosk. Gärningsmannen hotade personalen med kniv.

Enligt vakthavande polisbefäl Thomas Schäufele såg ett vittne två personer springa från kiosken mot Lomtjärnsparken och elljusspåret.

Ett stort polispådrag sates in i jakten rånarna. Totalt kallades sex patruller, från Boden, Piteå, Jokkmokk och Luleå, till Älvsbyn plus en polishund.

Uppgifter gör också gällande att en kund hindrade mannen i gasmask från att fullfölja rånet.

Självklart chockades personalen av händelsen.

Vid 23-tiden greps en man i centrala Älvsbyn.  Två andra togs senare in till polisen för förhör. Strax efter klockan 02:00 i natt beslutade åklagaren att anhålla alla tre som misstänkta för rånförsöket och medhjälp till rånförsök.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.