Röda Korset bjöd på traditionell mannekänguppvisning

12 FEB 2014
Skrivet av :

BILDEXTRA: Äldre- och anhörigveckan fortsätter i god fart. Under veckans tredje dag befann sig Röda Korset på Fluxen för att berätta om sin verksamhet, som i år fyller 100 år. Efteråt bjöds det på mannekänguppvisning.

Röda Korset i Älvsbyn firar 100 år i år. Under Äldre- och anhörigveckan närvarade representanter från organisationen för att berätta om sin verksamhet som startades upp i början av augusti 1914. Då utav ett 40-tal intresserade damer. Årsavgiften låg då på 2 kr/år och drygt 40 år efter starten hade cirka 1000 personer i Älvsbyn blivit medlemmar.

– Men idag har vi tyvärr inte 1000 medlemmar, berättar Jeannet Brännström, Röda Korsets ordförande i Älvsbyn.

Jeannet Brännström, Röda Korsets ordförande i Älvsbyn berättade om deras verksamhet

Jeannet Brännström, Röda Korsets ordförande i Älvsbyn, berättade om deras verksamhet

Hjälper där det behövs

Röda Korset är en katastroforganisation, vilken betyder att om det inträffar en katastrof någonstans i världen beger dom sig dit för att hjälpa till. Antingen genom att dela ut mat eller finnas där för att ge stöd till dom drabbade.

I Älvsbyn arbetar Röda Korset med att samla in pengar till organisationen. Bland annat genom försäljning av second hand produkter som folk har skänkt. Dom anordnar även svenskaundervisning, sykurser och simkurser. Mötesplatsen Kupan, som startade för sju år sedan, har två anställda och en frivillig person. Utöver det finns det ett flertal människor som jobbar ideellt.

Mannekänguppvisning – från 100 år till nutid

Efter informationen var det dags för mannekänguppvisning. Ett flertal modeller gick längs Fluxens catwalk för att visa upp kläder som finns att köpa på Röda Korset, där det just nu pågår en klädrea. Publiken fick även se på kläder som användes för drygt 100 år sedan.

Mannekänguppvisning för både stora och små

Mannekänguppvisning för både stora och små

Speaker för uppvisningen var Bo Öhlund.

TEXT & FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.