Räddningstjänsten besvarade frågor

12 FEB 2014
Skrivet av :

Roger Boman från räddningstänsten kom för att besvara äldres frågor på onsdagseftermiddagen under Äldre & Anhörigveckan.

Ett möte som mynnade ut i en öppenhjärtlig dialog med de äldre, där han berömde de närvarande äldre för deras kunskaper och kunskaper i förebyggande systematiskt brandskydd, som görs utifrån livslång erfarenhet av vad som är farligt.

De frågor som kom upp handlade främst om vem som skall byta batterier i brandvarnare, eller när man skall byta ut dessa till nyare och att det är den boende som står för bytet av varnare och batteri om inget annat är ingående i hyreskontraktet.

Spisvakter som inte är inkopplade, vem hjälper till med att koppla in dessa m.m. De kan fås som bostadsanpassning om det bedöms finnas ett behov av att man behöver detta. Visas i visningsrummet för den som är intresserad.

Om du är intresserad av din egen säkerhet så finns Webbplatsen DIN SÄKERHET som ger alla intresserade massor med svar och information om säkerhet och risker. En rubrik på den sidan värd att besöka är rubriken +65.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.