Per tremålsskytt – nu väntar kval för ÄIF

22 FEB 2014

Pär Larsson var i målform.

BILDEXTRA: Pär Larsson gjorde tre mål när ÄIF Hockey vann över Gällivare på hemmaplan med 5-1 (2-0, 1-1,2-0). Nu väntar kval,

– Kul att få se hur vi står oss mot lag från division två, säger Johan Grönlund, spelande tränare som själv gjorde ett av målen i matchen och dessutom spelade fram Pär till samtliga hans fullträffar.

AIF-Gvare (17)

Gällivare kom till spel med bara två femmor och en målvakt. Till en början orkade serietvåan från Malmfälten streta emot riktigt bra. Men ju längre matchen gick desto mer kramade ÄIF Hockey musten ur gästerna.

Pär Larsson gav Älvsbyn ett tidigt ledningsmål. Sedan kontrollerade hemmalaget händelserna på isen totalt.

– Men det blev en tuff drabbning. Det märks att vi inte spelat match på två veckor, menade Grönlund.

Här sitter Joel Johansson projektil i nätet.

2-0 gjorde Joel Johansson före pausvilan.

...då kan han jubla.

…då kan han jubla.

I den andra perioden var ÄIF ineffektiva. När hemmalaget dessutom bjöd Gällivare på ett reduceringsmål i numerärt överläge så såg det ett tag ut som om det gått troll i pucken.

Johan Grönlund sätter pucken i krysset!

Men ett snyggt mål av en frispelad Johan Grönlund avgjorde matchen. Efter den smällen orkade aldrig Gällivare resa sig.

En glad Pär Larsson.

Sista perioden blev en transportsträcka där Pär Larsson kunde göra ytterligare två mål.

Här sitter Pär Larssons puck som betydde 4-1.

Skotten vann Älvsbyn med hela 51-26! Det speglar matchen väl.

ÄIF Hockey kunde redan udner lördagskvällen fira seriesegern i division tre. Visserligen återstår en bortamatch mot Rosvik, men den är betydelselös. Istället får Älvsbyn inrikta sig på kval mot tre division II-lag.