Mycket Luleå Hockey i Älvsbyn i dag

20 FEB 2014
Skrivet av :

UPPDATERAD BILDEXTRA: I dag är det mycket som handlar om Luleå Hockey här i Älvsbyn. Aktiviteter och möten sker på många platser under dagen, bara för att visa att LHF är likhetstecken med Norrbotten på många plan.

Från tidigt frukostmöte med företagare, besök i skolor, besök på Älvsbyhus, lunch med kommunen, autografskrivning till allmänheten m.m. Samt givetvis avslutas med kvällens höjdare Luleå Hockey mot Skellefteå AIK.

Besök på Älvsbyhus. FOTO: Elisabeth Ennefors

Besök på Älvsbyhus. FOTO: Elisabeth Ennefors

Älvsbyn Just Nu bevakar under hela dagen det vi hinner med och uppdaterar efterhand i kväll och under morgondagen.

Redan kl 0700 i morse tog Stefan Enbom VD i Luleå Hockey till orda och berättade att det var trevligt att få komma till en så trevlig kommun som Älvsbyn under en hel dag, där det finns ett så fint företagsklimat och ett professionellt bemötande. Näringslivschefen Pär Jonsson fick motta en ny signerad matchtröja av VD.

Sedan hölls en trevlig genomgång om Luleå Hockey:s utvecklig och inriktning av sportchefen Lars ”Osten” Bergström vilken vi återkommer till senare.

Luleå Hockey besökte skolorna

Under förmiddagen anordnade Luleå Hockey öppen träning på ishallen dit allmänheten kunde komma och titta. Träningen fick ett flertal nyfikna åskådare, varav många utav dessa var skolungdomar.

– Ja, jag vet inte vad lärarna säger. Mycket skolk eller så har dom kanske fått ledigt. Men kul att det är så mycket folk på en träning, berättar forwarden Karl Fabricius till Luleå Hockeys webbplats. Videointervjun hittar du i sin helhet här.

Efter träningen bjöds laget på lunch på Polar Hotell tillsammans med Älvsbyns företagare, där Älvsbyhus bjöd på maten för LHF. Intäkter under lunchen i övrigt gick oavkortat till Älvsby IF Hockey. Efter lunchen delade spelarna upp sig i mindre grupper för att bege sig till skolorna i kommunen för att prata om kost och kamratskap, samt svara på elevernas frågor. Mycket uppskattat hos eleverna som sken upp när spelarna dök upp.

Augrafsignering på löpande band

Vid halv fyratiden anordnades det autografsignering på badhuset. Hela laget möttes upp av hundratals ungdomar som kommit för att träffa sin favoriter. Ett flertal matchtröjor och klubbor fylldes med autografer och många glada fans kunde lämna badhuset helnöjda.spelarna kom.

Transporter till och från Älvsbyn för LHF samt till skolor utanför centralorten under dagen stod Älvsbyhus för, ett sätt att visa att man både sponsrar verksamhet LHF och det som gynnar kommune

Autograf 11

Signering av tröjor

Nu laddar vi upp inför kvällens match mellan Luleå Hockey och Skellefteå AIK. Älvsbyn Just Nu kommer självklart att finnas på plats för att bevaka och dokumentera. Vi syns där.

TEXT & FOTO: STERLING NILSSON & ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.