Man i gasmask rånade Turklöverns kiosk – en man gripen två till förhör

17 FEB 2014
Skrivet av :
Rånaren som knivhotade personalen var iförd gasmask.

Rånaren som knivhotade personalen var iförd gasmask.

UPPDATERAD: En man, iförd gasmask, rånade vid 19-tiden Turklöverns kiosk i centrala Älvsbyn. Gärningsmannen hotade personalen med kniv. Vid 23-tiden greps en man i centrala Älvsbyn. Han är skäligen misstänkt. Två andra togs senare in till polisen i Luleå för förhör.

Sex polispatruller jagar rånaren/rånarna plus en polishund. FOTO: POLISENS PRESSTJÄNST

Sex polispatruller jagar rånaren/rånarna plus en polishund. FOTO: POLISENS PRESSTJÄNST

Polisen larmades klockan 19:01 på måndagskvällen. Enligt vakthavande polisbefäl Thomas Schäufele har ett vittne sett två personer springa från kiosken mot Lomtjärnsparken och elljusspåret.

Ett stort polispådrag jagar rånarna. Totalt finns sex patruller, från Boden, Piteå, Jokkmokk och Luleå, på plats plus en polishund.

Självklart chockades personalen av händelsen. Det finns ännu heller inga uppgifter om några kunder fanns i kiosken när rånet utfördes. Det är också i nuläget oklart om rånaren/rånarna kom över några kontanter.

– Jag kan bekräfta att en man är gripen och skäligen misstänkt för rånförsöket. Två andra är på väg hit för förhör, berättar Catrin Hedkvist, länsvakthavande polisbefäl.

Det sägs att en kund i butiken avvärjde rånförsöket. Är det också någonting du kan bekräfta?

– Jag kan tyvärr inte gå in på några detaljer i det här skedet av utredningen. Men jag förstår ju att ni hör berättelser på byn. Fast som sagt, tyvärr kan jag inte kommentera de uppgifterna för tillfället, säger Hedkvist.

Jouråklagare kommer i natt att besluta om den gripne mannen ska anhållas.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.